I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zeleni baloni i ove godine u znak podrške deci oboleloj od malignih bolesti

Zrenjanin se petu godinu zaredom  pridružio svim većim gradovima u Srbiji u kojima se danas obeležava Svetski dan dece obolele od raka.

Ispred Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”, održan je prigodni program za sve one koji na bilo koji način pomažu kampanji „I ja se borim“ Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) ili žele tu kampanju da podrže.

 

 – Moja borba, odnosno borba mog pokojnog sina nije završila uspešno ali moja borba traje i dalje da i druge edukujemo i produbimo svest da se maligne bolesti dešavaju i da se treba boriti – kaže Milena Markov, majka pre 5 godina preminulog Miloša.

I Taxi Zrenjanin

Jedan deo ove borbe i kampanje uspešno je okončan izgradnjom hemato-onkološkog odeljenja bolnice u Nišu. Sve je urađeno po meri potreba obolele dece tako da svaka soba ima adekvatan smeštaj i za dete i za roditelje. Sledeći korak u našoj kampanji je prikupljanje novca za izgradnju adekvatne roditeljske kuće u Beogradu. Taj smeštaj je neophodan roditeljima koji dolaze iz svih krajeva Srbije zbog svoje obolele dece, a nemaju drugi vid smeštaja. Troškovi se tokom lečenja udeseterostručuju, nije još rešeno ni pitanje bolovanja (plaćeno je svega tri meseca bolovanja, dok lečenja mogu da potraju i do 2 godine) i na ovaj način želimo da im olakšamo bar taj deo. Naša jedina želja da sva ta deca ozdrave i nastave svoje detinjstvo koje je na takav način prekinuto  – kaže gospođa Markov.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tačno u 13. 00 sati kada i u svim gradovima u Srbiji, pušten je zeleni balon u znak sećanja na sve male borce koji više nisu sa nama.

Balon su simbolično pustile u nebo mama pokojnog Miloša Markova, Milena i njegova sestra.

deca Muzičkog zabavišta „Sanjalice“ udruženja „Kolegijum“

Svako ko želi da pomogne i bude ove NURDOR kampanje to može uraditi davanjem dobrovoljnog priloga, kupovinom nekog od artikala sa NURDOR-ovog štanda ili kroz priključivanje volonterskoj mreži. U današnje vreme najbrže i najlakše, a čini se i njačešći način pomaganja je puteme SMS poruka i to slanjem  na broj 1150.

mladi Muzičkog Euterpa studija (MES)

U prigodnom programu su učestvovali : Hor učenika prvih razreda OŠ “Petar Petrović Njegoš”, Kolorino stvaralaštvo, Muzičko zabavište “Sanjalice” udruženja “Kolegijum”, Hor “Supernova”, KUD “Đerđef”, mlađa i starija dečja grupa i Muzički Euterpa studio (MES).

Otkup gvožđa
Kremanska voda
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh