I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zbog obnove puta Zrenjanin – Žabalj izmena režima saobraćaja do sredine novembra

Danas su otpočeli dugoočekivani radovi na rehabilitaciji državnog puta prvog B reda broj 12, na deonici Žabalj – Zrenjanin.

Iz JP “Putevi Srbije” obaveštavaju učesnike u saobraćaju o izmeni režima saobraćaja koja će biti na snazi do sredine novembra.

Kako je i najavljivano, radovi su počeli u zoni žabaljske raskrsnice koja će, nakon rekonstrukcije, postati raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja, bez semafora. Radove izvodi preduzeće “Vojput” a.d. iz Subotice.

Fordomanija

Na sajtu “Puteva Srbije” objavljeno je da su radovi počeli danas u 8 časova i da je planirano njihovo izvođenje do 15. novembra 2017. godine. Za vreme izvođenja radova, kako se navodi, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz semaforsku regulaciju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Projektom rehabilitacije puta, predstavljenim svojevremeno u Zrenjaninu, osim izgradnje pomenute kružne raskrsnice kod Žablja predviđena je i izgradnja proširenja, odnosno autobuskog stajališta, blizu raskrsnice, gde se i sada vozila često zaustavljaju. Još dve manje raskrsnice – „stara žabaljska“ i raskrsnica kod mosta preko Tise, za skretanje na stari Aradački put i izletište, biće poboljšane u smislu proširenja, što će povećati njihovu preglednost, samim tim i bezbednost.

Određene izmene pretrpeće i raskrsnica Zrenjanin – Aradac, gde će se sadašnje ukrštanje pod nepovoljnim uglom „ispraviti“ na približno prav ugao, što će doprineti povećanju bezbednosti i u zoni ove raskrsnice.

Tokom te prezentacije naglašeno je da je, po svim tehničkim elementima, ova saobraćajnica projektovana kao auto-put, bez obzira što će brzine biti ograničene na 80 km/h.

“Osim kompletne zamene asfaltnog sloja na toj saobraćajnici, rehabilitacija podrazumeva poboljšanje postojećeg stanja i u drugim segmentima – rekonstrukciju raznih priključaka, raskrsnica, novu saobraćajnu signalizaciju. Posebnu pažnju obratili smo na stanje na pet raskrsnica, kao i na priključke atarskih puteva, s obzirom na njihov velik broj i neadekvatan raspored”, istakao je tom prilikom odgovorni projektant za ovu deonicu Milan Zelenbaba.

izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh