I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zbog nedostatka finansija, crkva u Lazarevu ostaje nepokrivena

Ovih dana zazvonila su zvona, postavljena ispred crkve u naseljenom mestu Lazarevo, koja  i posle dvadeset godina gradnje nije završena.

Zvonio je otac Miroslav, kako bi skrenuo pažnju na nezavršeni hram, u kojem se neće održati liturgija tokom  predstojećih praznika, i pored želje paroha i meštana. Radovi na izlivanju kupole, i zatvaranja prozora i vrata, su bili otežani nepredvidivim vremenskim uslovima, kao i nedostatkom potrebnih finansija.

  – Nadali smo se, i imali želju da za Badnje veče i Božić ove godine bogoslužimo u novom hramu. Nažalost zbog malo lošijeg vremena radovi na kupoli su se odužili i iz tog razloga moramo više da se trudimo i molimo Bogu i Svetoj Velikomučenici Mariji – kaže paroh hrama u Lazarevu otac Miroslav Nasković.

PerSu marketi

Sveta Velikomučenica Marija je velika stradalnica za veru Hrišćansku,  koju je narod ovoga sela izabrao za svoju molitvenicu i zaštitnicu pred Vaskrslim Gospodom

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kada su u pitanju radovi na hramu,  ovih dana  izlivan je beton na centralnoj kupoli. Do kraja godine u planu je  postavljanje  prozora na kupoli kao  i malterisanje unutrašnjosti kupole.  Početkom 2019. godine, planirano  je da se izliju ploče na oba zvonika,  kako bi hram bio u potpunosti pokriven. Dalji planovi su malterisanje unutrašnjosti hrama, postavljanje podova, vrata i prozora,  kako bi bila omogućena bogosluženja.

 – Nadamo se da će meštani ovoga mesta, kao i svi ljudi dobre volje, zajedno sa nama koji se svakodnevno molimo Bogu i Njegovoj ugodnici Mariji, zamoliti da nam da snage da istrajemo, i odolimo svim iskušenjima koja su pred nama. Želimo da što je pre moguce završimo ovaj sveti hram, da se u njemu što češće i u što većem broju okupljamo, i svi zajedno blagodarimo Hristu za sve sto je činio i što čini za nas koji željno iščekujemo Carstvo Njegovo. Dok se to ne dogodi, uzdamo se i u pomoć svih dobronamernih, koji žele da nam pomognu – naglasio je otac Miroslav Nasković.

Svi oni koji žele da pomognu završetku izgradnje  hrama, uplatu  mogu izvršiti, na sledeći račun: 355-1057550-57, svrha uplate: Prilog za izgradnju Srpskog pravoslavnog hrama Ognjene Marije Lazarevo, Srpska Pravoslavna crkvena opština Lazarevo.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh