I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zbog izlivanja Tamiša zatvoren put Botoš – Tomaševac, u Tomaševac moguće samo preko Farkaždina (VIDEO)

21. juna u popodnevnim časovima došlo je do izlivanja reke Tamiš iz korita na potezu između Botoša i Tomaševca, a od 17.00h saobraćaj je na tom opštinskom putu obustavljen.

–  Molimo vozače ne koriste ovaj pravac. Vertikalna saobraćajna signalizacija je na terenu i ostaće do god se ne stvore uslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja – izjavio je Siniša Berar dipl inženjer saobraćaja iz JP za Urbanizam – ispred upravljača puta.

Vodostaj Tamiša na mernoj stanici Jaša Tomić od 17 h za sada se ustalio na 750 cm, a tokom nekoliko dana rastao je od 4 do 8 cm na sat. Plavljenje nebranjeninh delova oko Botoša i Tomaševca na kojima su uglavnom pašnjačke površine nastaje kao posledica prolaska vodenog talasa koji je prethodnih dana držao na oprezu sve nadležne službe, a vanredna odbrana od poplava proglašena je kada je vodostaj kod mesta Jaša Tomić dostigao 600 cm.

I Taxi Zrenjanin

U ovoj situaciji u posebno nepovoljnom položaju našli su se stanovnici Tomaševca koji ne mogu da koriste most preko Tamiša na putu za Orlovat, te ime je jedini pravac i veza sa svetom put preko Kovačice i Farkaždina. Za sada nismo dobili zvaničnu informaciju kuda će saobraćati autobusi koji zaposlene u „Drexlmayeru“ prevoze na radna mesta. Nadležni mole vozače kako automobila tako i traktora da ne prelaze poplavljeni deo na sopstvenu odgovornosti i tako sebe dovode u opasnost. Pogledajte šta smo zabeležili tokom našeg boravka na poplavljenom području.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh