I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zbog Covida 19 manje slavlja – potražnja za ribom nikad manja (VIDEO)

Na Ribnjaku „Sutjeska“ vrši se završni izlov ribe koja se plasira na tržište.

Godina obeležena pre svega pandemijom virusa Covid 19 i sve prateće nevolje uticale su na pad potražnje, a cene ribe su najniže otkad postoji ova delatnost. U odnosu na isti period lane kada se plasiralo i do 60% proizvodnje danas je to tek 15%. – Jedan od glavnih razloga je što zbog celokupne situacije nema toliko slava, odnosno ljudi ih obeležavaju u značajnom manjem broju nego što je to u normalnim okolnostima. Naših 28 lager zimovnika trenutno je popunjeno, a to se nikada nije desilo – kaže Vidak Milošević direktor ribnjaka „Sutjeska“.

Zaokružen proizvodni proces

Ove godine ribnjak „Sutjeska“ otkupio je deo PP „Bratstvo jedinstvo“ iz Neuzine. – Radi se o površini od 500 hektara obradivog zemljišta. Na površini od 380 hektara zasejane su žitarice dok je 120 hektara ostavljeno za kukuruz i prolećnu setvu. Mogućnosti su velike jer je 300 hektara pod zalivnim sistemima. Sve to je baza za ribnjak „Sutjeska“ koji godišnje treba 2 miliona i 500 hiljada žitarica u proizvodnom procesu – kaže Dragan Došlo.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

 

Ribnjak Sutjeska otvoren je 1983. godine kao deo ribnjaka „Ečka“, dok od 1993. deluje kao zasebna jedinica. Na površini od 900 hektara, od čega je 700 hektara vodenih površina uzgajaju se konzumni šarani, amuri, tolstolobici i druga riba. Godišnje se na tržište plasiralo od 65 do 70 vagona ribe.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh