I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

„Putnici kroz vreme” – predstavljena šesta zbirka pesama pesnika Lasla Kovača

U velikoj sali Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor“ krajem prošle godine predstavljena je nova, šesta po redu zbirka pesama Lasla Kovača, pisca i pesnika iz Mužlje, pod nazivom „Időutazók“ (Putnici kroz vreme).

Laslo Kovač je za naš portal istakao, da trenutno radi na izdavanju još jedne zbirke svojih dela, nakon čega će se okrenuti najmlađima i pisati pesme za decu.

Prezentacija zbirke je pred mnogobrojnim čitaocima, ljubiteljima pesama i prijateljima održana u okviru jedne praznične umetničke večeri, u kojoj su recitacijama i pesmama učestvovali Karolina Bajus, Brigita Varga, Sendi Pager, Eleonora Tot, Arnold Nemet, Arpad Čanadi i članovi Udruženja muzičara i pevača, kao i Antal Kovač iz Australije.

I Taxi Zrenjanin

U proteklih dvadeset godina Laslo Kovač je objavio tri zbirke svojih pisanih dela. Tokom godina pisao je tekstove muzičkim grupama „Szivárvány“, „Atlantic“, „MZM“, „Anonymus“, „Junior“ i mnogim drugim izvođačima, kao i pevačici Lidiji Kapuši i Delhuši Gjonu, pevaču, kompozitoru i tekstopiscu iz Mađarske. Jedna od njegovih pesama prevedena je i na grčki jezik.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh