I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Završne reči odbrane na suđenju Goranu Kneževiću

Pred Specijalnim sudom u Beogradu sutra bi trebalo da počne izlaganje završnih reči odbrane na suđenju ministru poljoprivrede i šumarstva Goranu Kneževiću i njegovim saradnicima, koji se terete za malverzacije sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu.
S obzirom da je tužilaštvo za organizovani kriminal sredinom septembra završilo svoje izlaganje, očekuje se da sutra Knežević i njegovi branioci govore prvi, a zatim će na suđenju koje je zakazano za celu sedmicu, govoriti i ostali optuženi i njihovi advokati.
Tužilaštvo je u završnoj reči predložilo da Kneževića i njegove saradnike oglasi krivim i izrekne kazne od dve do šest godina, jer su “zloupotrebom službenog položaja  i malverzacijama s građevinskim zemljištem od 2006. do 2008. godine oštetili budžet Zrenjanina za 150 milion dinara”.
Knežević se tereti da je dok je bio gradonačelnik Zrenjanina organizovao grupu čiji su članovi postali ostali optuženi, pa su u postupcima javnih nabavki i davanjem u zakup gradskog građevinskog zemljišta kršili Zakon o javnim nabavkama, dajući u zakup zemljište po cenama nižim od ekonomskih.
U toku suđenja, Knežević se nije pozvao na imunitet na šta ima pravo od letos kada je postao ministar, jer mu je, kako je istakao, cilj da se utvrdi materijalna istina, da je reč o političkom postupku od strane prethodne vlasti.
Pošto svi optuženi i njihovi branioci izlože svoje završne reči do kraja ove sedmice, sudsko veće sudije Maje Kovačević zakazaće izricanje prvostepene presude.
Na tu presudu, tužilaštvo i odbrana moći će da se žale Apelacionom sudu u Beogradu.

Izvor : Tanjug

 

 

PerSu marketi

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh