I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Završna izložba učenika srednjih škola u Kulturnom centru

U utorak, 11. juna sa početkom u 19 časova, u Izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanin biće otvorena 14. po redu Završna izložba učenika srednjih škola.

Na izložbi se predstavljaju radovi učenika HPTŠ „Uroš Predić“, Zrenjaninske gimnazije, srednje Medicinske škole, Muzičke škole „Josif Marinković“, Srednje poljoprivredne škole, ETŠ „Jovan Trajković“ i Tehničke škole.

Izložbom se afirmiše likovno stvaralaštvo učenika srednjih škola. Na izložbi učestvuje oko 60 autora sa preko 150 radova koji su urađeni u različitim likovnim tehnikama, kao što su olovka, ugljen, tuš, akvarel, pastel, tempera, kolaž, kao i u mediju fotografije.

I Taxi Zrenjanin

U okviru programa otvaranja biće održana i modna revija, na kojoj će učenici predstaviti svoje radove – kolekciju od osam haljina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Organizatori izložbe su HPTŠ „Uroš Predić“, Zrenjaninska gimnazija i Kulturni centar Zrenjanina, dok su  pripremu i realizaciju izložbe pored Dušanke Đorđević, pomogli mentori učenika, profesori likovne kulture u srednjim školama: Mira Topličević, Branko Đukić i Ana Stanar.

Izložbena postavka biće otvorena do 20. juna.

Počev od 2006. godine, prvom izložbom učenika, smera tehničar modelar odeće HPTŠ „Uroš Predić“, do sada je održano 12 izložbi u Kulturnom centru, a jedna u PK „Zeleno zvono“. Osnivanjem „Likovne sekcije srednjih škola“ u HPTŠ „Uroš Predić“ 2012, pridružuju se učenici Zrenjaninske gimnazije, a kasnije i učenici drugih srednjih škola. Koordinatorka i organizatorka sekcije i mentorka ovog učeničkog programa od samog početka je Dušanka Đorđević, profesorka likovne kulture.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh