I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Završetak radova na kružnoj raskrsnici kod Avale

Radovi na trećoj kružnoj raskrsnici kod Avale trebali bi da da budu završeni u skladu sa rokom, do srede 14. oktobra.

Ova informacija koju je potvrdila „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ najviše će obradovati vozače koji su u prethodnih mesec dana imali problema zbog otežanog saobraćanja u tom delu i učestalog stvaranja kolone vozila.

kruzna-raskrsnica

Iako su prethodne dve kružne raskrsnice izgrađene u ovoj godini takođe bile prometne, radovi na raskrsnici kod Avale onemogućili su kretanje i prolaz kroz ka centru zbog čega se moralo ići zaobilaznim putevima.

I Taxi Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić nedavno je izjavio portalu I love Zrenjanin da preostaje izgradnja još dve raskrsnice.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Četvrta raskrsnica je planirana na spajanju beogradskog puta i buduće obilaznice, a planiramo da radimo i petu kod autobuske stanice u delu Baranjske ulice i beogradskog puta kako bismo rešili taj veliki problem koji imamo sa zastojem saobraćaja u Ulici Nikole Pašića, tačnije na raskrsnicama sa Žitnim trgom i Birčaninovom ulicom, rekao je Janjić.

Juče je u Gradskoj kući prezentovana nova Studija javnog – gradskog i prigradskog saobraćaja u Zrenjaninu koja će doneti velike promene.

– U odnosu na postojeće stanje imaćemo 23 polaska više u gradu i 8 u prigradskom području, s tim što se linije kombinuju na drugačije načine nego do sada. Karakteristika postojeće mreže gradskih linija, kojih je devet, jeste da one nisu sinhronizovane i da vozila polaze prema nekom svom redu vožnje. Vremenskim pomacima početka i završetka rada, mi smo postigli da srednji interval polazaka na glavnom pravcu, duž “Magistrale”, kojom prolazi najveći broj linija, bude 12 minuta. Znači, svakih 10 do 12 minuta će, praktično, tim pravcem nailaziti jedno vozilo, što će ovom sistemu dati novi kvalitet. Takođe, u novu mrežu linija implementirana su i neka nova stanja na terenu, tako da će, na primer, buduća linija broj 6 saobraćati do novog “Aviv Parka” , pojasnio je doc dr Milan Simeunović koji je bio na čelu tima za izradu nove studije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh