I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Završena „Nedelja Crvenog krsta“ u Zrenjaninu

Ovogodišnje obeležavanje „Nedelje Crvenog krsta“ u Zrenjaninu obilovalo je brojnim sadržajima. Najznačajnija akcija je i ovoga puta bila dobrovoljno davanje krvi povodom nacionalnog Dana dobrovoljnih davalaca krvi, na kojoj je prikupljeno 38 jedinica krvi.

Na redovnoj godišnjoj skupštini Predsednica Crvenog krsta Zrenjanin, dr Sonja Kapeler Puškarić uručila je priznanja najzaslužnijim volonterima i saradnicima  za aktivnosti u organizaciji. Dobitnici zlatnog znaka Crvenog krsta Srbije su: Milica Tucić, Dr Jasmina Vujanov. Dobitnici  Srebrnog znaka su:  Nikolija Knežević, Luka Mandić, Nemanja Petković, Gordana Dujlović, Vukica Milankov, Ljuban Banjeglava, Mile Novaković i posthumno Žarko Ketenbah. Srebrnim znakom su nagrađeni i Odeljenje za vanredne situacije u Zrenjaninu, Vatrogasno spasilački bataljon, Komanda za razvoj Banatske brigade, Odsek za odbranu i vanredne situacije grada Zrenjanina, Sportski savez, Zrenjaninska gimnazija, Srednja medicinska škola, GNB „Žarko Zrenjanin“, Predškolska ustanova i Organizacija rezervnih vojnih starešina.

I Taxi Zrenjanin

I ove godine je organizovan likovni konkurs pod nazivom „Krv život znači“. Nagrađeno je 16 učenika osnovnih i srednjih škola.

Likovni konkurs
Osnovne škole (I-IV RAZRED)
1. Merima Radovančev OŠ “Mladost” Tomaševac II
2. Nikolina Vijatov, OŠ “Mladost” Tomaševac II
3. Ivana Lazić OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ Zrenjanin IV2
Osnovne škole(V-VIII RAZRED)
1. Elena Popov OŠ “Dr Aleksandar Sabovljev” Ečka V1
2. Katarina Teodorović i
Marija Ćurčić OŠ ,,Dr Boško Vrebalov” Melenci VII
3. Milica Beljin OŠ ,,Dr Boško Vrebalov” Melenci VIII
Srednje škole
1. Sanja Jakovović Medicinska škola Zrenjanin Zrenjanin II1
2. Milica Barši Medicinska škola Zrenjanin Zrenjanin III1
3. Lara Tiring Medicinska škola Zrenjanin Zrenjanin III
4. Natalija Kočoba Srednja poljoprivredna škola Zrenjanin III2

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Literarni konkurs
Osnovne škole (I-IV RAZRED)
1. Anđela Korica OŠ ,,2. Oktobar” Zrenjanin IV1
2. Elena Rodna OŠ ,,Žarko Zrenjanin” Zrenjanin IV2
3. Mateja Erdeljan OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj” Zrenjanin IV2
Srednje škole
1. Iskra Ilić ETŠ “Jovan Trajković” Zrenjanin IV3
2. Dušan Gligorin ETŠ “Jovan Trajković” Zrenjanin IV1
3. Marijana Mikulja ETŠ “Jovan Trajković” Zrenjanin I3

Skupština Omladinske terenske jedinice  svoju skupštinu  je organizovala u onlajn formatu, a  pratili su je i volonteri iz organizacija Voždovca, Kikinde, Kovina, Kraljeva, Novog Sada, Palilule, Sombora, Subotice, Sremske Mitrovice i Banja Luke. Budući da je Skupština bila i izborna za novu predsednicu je izabrana Mirijem Videnović. Prikazan je video i materijal o angažovanju mladih volontera Crvenog krsta Zrenjanin prilikom pomoći stanovništvu ugroženom epidemijom virusa Covid-19 kao i video o angažovanju volontera na pružanju podrške zrenjaninskom zdravstvenom sistemu u procesu imunizacije. Nakon prikazane prezentacije organizovan je okrugli sto na kome su svi učesnici imali priliku da predstave svoje aktivnosti i podele iskustva.


U okviru aktivnosti povodom „Nedelje Crvenog krsta“ organizovana je i  pokazna vežba u kojoj su pripadnici Crvenog krsta Zrenjanina i njihove kolege iz Subotice i Novog Sada prikazali kako pomoći i evakuisati povređene koji su se našli na izletu ili su doživeli saobraćajnu nesreću. Za ovu priliku podignut je i prijemno-trijažni šator i prikazan je deo opreme. Vežba je organizovana u saradnji sa jedinicom Civilne zaštite opšte namene, Gradskim vatrogasnim savezom i Službom hitne medicinske pomoći. Učesnike vežbe pozdravio je i Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh