I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Završena manifestacija Sunčana jesen života – volonteri Crvenog krsta uz naše starije sugrađane

Oktobar mesec je u Crvenom krstu tradicionalno posvećen starijim licima. Najpre je obeležen 1.oktobar – Međunarodni dan starijih osoba, a intenzivirane su i posete volontera Crvenog krsta starijim sugrađanima u okviru programa „Briga o starijima“, obezbeđena je humanitarna pomoć za najugroženje starije sugrađane.

-Crveni krst Zrenjanin tradicionalno već više godina realizuje manifestaciju ,,Za sunčanu jesen života“ posvećenu našim najstarijim sugrađanima. I ove godine, uprkos situaciji u kojoj se nalazimo, želeli smo da njihovoj jeseni života darujemo toplinu sunca i prijateljsku ruku. Sve aktivnosti realizovane su u skladu sa preventivnim merama u cilju sprečavanja zarazne bolesti COVID-19. Posetili smo naše najstarije volontere i bračni par sa najdužim bračnim stažom a koji se prijavio na naš konkurs, kaže sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević.


Prikladni pokloni uručeni su Dragojli Grujić i Radivoju Grujiću, najstarijim aktivnim volonterima Crvenog krsta Zrenjanin sa najdužim volonterskim stažom uz zahvalnost za predan dugogodišnji volonterski rad i doprinos razvoju organizacije. Dragojla Grujić rođena 10. aprila 1935. godine, najstarija je aktivna volonterka Crvenog krsta Zrenjanin sa preko 40 godina volonterskog staža i danas posvećeno učestvuje u svim aktivnostima Organizacije. Radivoj Grujić rođen 1936. godine, volonter je Crvenog krsta Zrenjanin već više od 30 godina i za to vreme dao je veliki doprinos učestvujući u realizaciji humanitarnih, zdravstveno-preventivnih i brojnih drugih aktivnosti.

I Taxi Zrenjanin

Takođe, uručena je nagrada i bračnom paru koji je najduže u braku a koji se javio na konkurs raspisan od strane Crvenog krsta Zrenjanin. Saradnici i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin prikladan poklon uručili su gospođi Darinki i gospodinu Petru Kneževiću koji su ove godine proslavili 62. godišnjicu braka.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Kao i prethodnih godina, mnogo radova je pristiglo na likovno literarni konkurs „Moji baba i deda“. Veliku zahvalnost upućujemo učesnicima konkursa (mališanima polaznicima Predškolske ustanove i učenicima nižih razreda osnovnih škola) ali i njihovim vaspitačima i nastavnicima razredne nastave, saradnicima Crveng krsta koji su ih motivisali na učešće, kaže Tanasijević.

U prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin pobednicima likovno-literarnog konkursa, na temu „Moji baba i deda“, uručene su diplome i prikladni pokloni. Postavljena je i izložba najboljih radova pristiglih na Konkurs. Nagrade je uručila Olivera Jović, predsednica Komisije za podmladak i omladinu Crvenog krsta Zrenjanin.

NAGRAĐENI RADOVI

Likovni radovi u kategoriji predškolskog uzrasta:

1. Anđela Lalović, vrtić ,,Leptirić“

2. Nina Đurić, vrtić ,,Sunčica“

3. Indija Mirč, vrtić ,,Zvezdica“

Likovni radovi u kategoriji učenika od 1.-4. razreda Osnovnih škola:

1. Merima Radovančev, OŠ ,,Mladost“ Tomaševac (II razred)

2. Jovan Topalov, OŠ ,,Đura Jakšić“ Zrenjanin (II-2 razred)

3. Ivana Todorović, OŠ ,,Branko Ćopić“ Lukićevo (II razred)

Literarni radovi u kategoriji učenika od 1.-4. razreda Osnovnih škola:

1. Pavle Miličić, OŠ ,,Đura Jakšić“ Zrenjanin (IV-1 razred)

2. Dušan Antić, OŠ ,,Petar Petrović Njegoš“ Zrenjanin (III-5 razred)

3. Maša Manigodić, OŠ ,,Petar Petrović Njegoš“ Zrenjanin (III-5razred)

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh