I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Završena dečija radionica „Od kartona cela vasiona” – poklon knjiga-iskakalica biblioteci u Zrenjaninu

Povodom završetka drugog ciklusa radionica Od kartona cela vasiona“, danas je na Dečijem odeljenju Gradske narodne biblioteke Žarko Zrenjanin“ pred mnogobrojnim roditeljima, decama, bakama i dekama organizovana posebna svečanost, u okviru kojeg su predstavljene jedinstvene knjige-iskakalice, koje su kreirala deca i njihovi najbliži tokom jedanaest radionica.

Radionice su bile održane zahvaljujući glumcu-lutkaru  Jovanu Caranu, koji je tokom svih nedelja imao nesebičnu podršku i pomoć zaposlenih u zrenjaninskoj biblioteci.

I Taxi Zrenjanin

Pozdravljajući prisutne, Jelena Đorđević Perc je ispred Gradske narodne biblioteke Žarko Zrenjanin” istakla, da je odziv naših najmlađih sugrađana tokom oba ciklusa radionica premašio očekivanja organizatora.

-Nakon završetka prvog ciklusa, koji je trajao od februara do maja, deca su izrazila želju, da se kreativna okupljanja nastave i tokom narednih nedelja. Zahvaljujući raznovrsnim tehnikama, koji su oni naučili od kartona I papira, došli smo na ideju da napravimo trodimenzionalne knjige iskakalice. Raduje nas činjenica, što su mališani tokom radionica prepoznali značaj knjige, čime smo ih na zabavan, ali i edukativan način uputili ka biblioteci i pozorištu – istakla je Đorđević Perc.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zrenjaninska biblioteka je ovom prillikom od Jovana Carana dobila na poklon i knjigu velikog formata, bibliofilsko izdanje, sa pesmama-iskakalicama iz riznice pisca dečijih pesama Jovana Jovanovića Zmaja.

PODRŠKU ODRŽAVANJU RADIONICA PRUŽILA JE I KOMPANIJA GOMEX

Zbog velikog interesovanja najmlađih, drugi ciklus radionica organizovan je u saradnji sa kompanijom Gomex, koja je prepoznala potrebe mališana da uz kvalitetan program provode vreme u biblioteci.

Dugoročna poslovna politika kompanije “Gomex” podrazumeva i podršku kulturnim institucijama na teritoriji Vojvodine i Srbije, a poseban akcenat je stavljen na podršku onih projekata, koji za cilj imaju edukaciju dece.

-Kompanija Gomex je tokom radionica bila partner projekta pod nazivom Od kartona cela vasiona”, i za to vreme je veliki broj naših najmlađih sugrađana prošlo kroz kreaivnu i edukativnu radionicu našeg prijatelja Jovana Carana. Saradnja između Gradske narodne biblioteke Žarko Zrenjanin” i naše kompanije je dugogodišnja i kao takva ima uzlaznu putanju. Vrhunac našeg druženja je upravo današnji događaj, u okviru kojeg su izloženi radovi učesnika ovih kreativnih radionica. Jedini motivi, koji su nas iz nedelju i nedelju ohrabrivali su bila deca i njihovi osmesi – istakao je marketing menadžer kompanije Gomex, Nedeljko Golušin.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh