I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zavirite sa nama: Muzej Piva Zrenjanin (VIDEO)

Zgrada na obali Begeja čiji je jedan deo danas Muzej piva, deo je značajnog industrijskog i graditeljskog nasleđa. Prostire se od nekadašnje palate Lazara Dunđerskog do bivše fabrike čarapa „Udarnik“.

Zahvaljujući Udruženju građana „Urbani forum“ i podršci lokalne samouprave,  pogon varione je 2016.  godine renoviran i pretvoren u današnji Muzej piva.

Muzej se nalazi se u samom srcu nekadašnje pivare, varioni koja je u velikoj Jugoslaviji bila najreprezentativnija kuhinja piva. Tu je smeštena oprema koja je 1958. godine dovezena iz Nemačke zajedno sa bakarnim kazanima velikog kapaciteta koji imaju posebnu vrednost i kojima je vraćen visoki sjaj. Upornim zalaganjem pojedinaca, izgrađen je novi ulaz za turiste, zamenjena su stakla, fasada je prekrečena, pokradena mesingana ograda je zamenjena odgovarajućom replikom, a unutrašnje prostorije uređene su tako da gostima i turistima na što verodostojniji način prikažu rad nekadašnje zrenjaninske pivare. Jednu turističku turu iskoristili smo da vam pokažemo kako prostor muzeja izgleda danas.

PerSu marketi

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh