I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zavirite sa nama: Muzej Piva Zrenjanin (VIDEO)

Zgrada na obali Begeja čiji je jedan deo danas Muzej piva, deo je značajnog industrijskog i graditeljskog nasleđa. Prostire se od nekadašnje palate Lazara Dunđerskog do bivše fabrike čarapa „Udarnik“.

Zahvaljujući Udruženju građana „Urbani forum“ i podršci lokalne samouprave,  pogon varione je 2016.  godine renoviran i pretvoren u današnji Muzej piva.

Muzej se nalazi se u samom srcu nekadašnje pivare, varioni koja je u velikoj Jugoslaviji bila najreprezentativnija kuhinja piva. Tu je smeštena oprema koja je 1958. godine dovezena iz Nemačke zajedno sa bakarnim kazanima velikog kapaciteta koji imaju posebnu vrednost i kojima je vraćen visoki sjaj. Upornim zalaganjem pojedinaca, izgrađen je novi ulaz za turiste, zamenjena su stakla, fasada je prekrečena, pokradena mesingana ograda je zamenjena odgovarajućom replikom, a unutrašnje prostorije uređene su tako da gostima i turistima na što verodostojniji način prikažu rad nekadašnje zrenjaninske pivare. Jednu turističku turu iskoristili smo da vam pokažemo kako prostor muzeja izgleda danas.

I Taxi Zrenjanin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh