I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Zavidno znanje učenika o zdravlju na takmičenju Crvenog krsta Zrenjanin

Tradicionalno gradsko takmičenje Crvenog krsta Zrenjanin pod nazivom „Šta znaš o zdravlju” i ove godine je okupilo veliki broj učenika osnovnih  i srednjih škola sa teritorije grada Zrenjanina.

Prema rečima sekretarke Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandre Tanasijević, osim podsticanja takmičarskog i pobedničkog duha, osnovni cilj Crvenog krsta jeste da kroz ovakav vid aktivnosti učenici steknu i ponesu znanja o sopstvenom zdravlju i zdravim stilovima života, jer će im to pomoći da sačuvaju svoje zdravlje kao najveće životno bogatstvo.

Želimo da mladi u našoj lokalnoj zajednici stasavaju i razvijaju se bez alkohola, duvanskog dima, psihoaktivnih supstanci. Posebno se obraćamo mladima sa porukom da sačuvaju svoje reproduktivno zdravlje, učimo ih o polno prenosivim bolestima i vidovima kontracepcije – rekla je Tanasijević.

Fordomanija

U kategoriji osnovnoškolskog uzrasta prva tri mesta pripala su učenicima OŠ ,,Petar Petrović Njegoš“: Mili Mitrić, Dunji Salapuri i Milici Stevanović, dok su kod srednjoškolaca najviše znanja pokazali učenici srednje Medicinske škole: Nemanja Milinkov, Anđela Lalić i Anastasija Knežević.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Mila Mitrić i Nemanja Milinkov predstavljaće Crveni krst Zrenjanina na Pokrajinskoj smotri znanja koja će biti održana u organizaciji Crvenog krsta Vojvodine u Novom Sadu 10. aprila, povodom Svetskog dana zdravlja.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh