I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Ispit znanja mladih Crvenog krsta na takmičenju prve pomoći

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin, u Plankovoj bašti i u Kulturnom centru Zrenjanin održano je tradicionalno gradsko takmičenje ekipa u pružanju prve pomoći. 

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je osam osnovnih i srednjih škola sa teritorije našeg grada, dve gostujuće ekipe iz gradskih organizacija Crvenog krsta Novog Sada i Sremske Mitrovice, kao i ekipe prve pomoći Crvenog krsta Bekeščabe (Mađarska) i Arada (Rumunija).

I Taxi Zrenjanin

Pozdravljajući prisutne, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević je izjavila, da bazična aktivnost kada je reč o radu sa mladima u Crvenom krstu jeste prva pomoć i najveći broj mladih upravo kroz tu aktivnost dolazi i započinje svoj volonterski rad.

–Smatramo da je u današnje vreme od izuzetne važnosti poznavanje veština pružanja prve pomoći. Trudimo se da što veći broj mladih prođu naš osnovni kurs i steknu osnovna znanja i veštine pri pomoći ljudima u nevolji – istakla je sekretarka.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Mladi učesnici su pored zbrinjavanja povređenih na različitim poligonima, mogli da se bolje upoznaju i sa programima Promocije humanih vrednosti i Borbom protiv trgovine ljudima.

Zahvaljujući pokazanom zavidnom znanju, veštini i umeću, prvo mesto u kategoriji takmičara osnovnih škola pripalo je ekipi Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“, dok su u kategoriji učesnika srednjih škola najbolji bili članovi ekipe prve pomoći Crvenog krsta Zrenjanin.

Prvoplasirane ekipe predstavljaće Crveni krst Zrenjanina na Pokrajinskom takmičenju u pružanju prve pomoći, koje će biti održano 1. juna u Sremskoj Mitrovici.

Tokom takmičarskog dana, Dobrovoljno-vatrogasno društvo Zrenjanin je učesnicima organizovalo prikaz pravilne upotrebe protivpožarnih aparata i gašenje požara.

Piše: Tivadar Borbelj

Foto: Isidora Veličković, Crveni krst Zrenjanin, I Love Zrenjanin

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh