I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Ispit znanja mladih Crvenog krsta na takmičenju prve pomoći

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin, u Plankovoj bašti i u Kulturnom centru Zrenjanin održano je tradicionalno gradsko takmičenje ekipa u pružanju prve pomoći. 

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je osam osnovnih i srednjih škola sa teritorije našeg grada, dve gostujuće ekipe iz gradskih organizacija Crvenog krsta Novog Sada i Sremske Mitrovice, kao i ekipe prve pomoći Crvenog krsta Bekeščabe (Mađarska) i Arada (Rumunija).

Fordomanija

Pozdravljajući prisutne, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević je izjavila, da bazična aktivnost kada je reč o radu sa mladima u Crvenom krstu jeste prva pomoć i najveći broj mladih upravo kroz tu aktivnost dolazi i započinje svoj volonterski rad.

–Smatramo da je u današnje vreme od izuzetne važnosti poznavanje veština pružanja prve pomoći. Trudimo se da što veći broj mladih prođu naš osnovni kurs i steknu osnovna znanja i veštine pri pomoći ljudima u nevolji – istakla je sekretarka.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Mladi učesnici su pored zbrinjavanja povređenih na različitim poligonima, mogli da se bolje upoznaju i sa programima Promocije humanih vrednosti i Borbom protiv trgovine ljudima.

Zahvaljujući pokazanom zavidnom znanju, veštini i umeću, prvo mesto u kategoriji takmičara osnovnih škola pripalo je ekipi Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“, dok su u kategoriji učesnika srednjih škola najbolji bili članovi ekipe prve pomoći Crvenog krsta Zrenjanin.

Prvoplasirane ekipe predstavljaće Crveni krst Zrenjanina na Pokrajinskom takmičenju u pružanju prve pomoći, koje će biti održano 1. juna u Sremskoj Mitrovici.

Tokom takmičarskog dana, Dobrovoljno-vatrogasno društvo Zrenjanin je učesnicima organizovalo prikaz pravilne upotrebe protivpožarnih aparata i gašenje požara.

Piše: Tivadar Borbelj

Foto: Isidora Veličković, Crveni krst Zrenjanin, I Love Zrenjanin

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh