I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zatvorenici u Zrenjaninu pomažu napuštenim životinjama

Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape”, koje svake godine organizuje izradu kućica za životinje, u ovom trenutku stara se o sedamdeset šest napuštenih ljubimaca. Sve veći broj životinja i s druge strane nedovoljan broj članova udruženja, zahtevao je drugačiji pristup njihovim aktivnostima ove godine, te je tako nastala ideja za akciju „Moja kućica, moja slobodica!” u okviru koje će zatvorenici Okružnog zatvora u Zrenjaninu praviti kućice za napuštene pse, mačke i ptice.

zatvor zivotinje

Aleksandra Radojčić iz udruženja „Zelene šape” bila je ta koje je uspostavila kontakt sa upravnicom zatvora. Njoj se ideja dopala, složila se u potpunosti sa predlogom udruženja i akcija je u prethodnim danima započeta.

– Zatvorenici se akciji priključuju volonterski, trenutno je angažovano njih pet, ali interesovanje postoji, i u narednom periodu će se uključiti još više njih. Veliki procenat ljudi u OKZ Zrenjanin je socijalno ugrožen i nema garderobu za zimu. Dogovoreno je da će naše udruženje prikupiti obuću i odeću koju ćemo im donirati, a svako od učesnika će dobiti i zahvalnicu. Njima je to dodatni plus jer će u izveštaju o vladanju stajati i to da su učestvovali u humanitarnoj akciji. Nadam se da je ovo tek početak i da ćemo u budućnosti nastaviti saradnju – rekla je Aleksandra Radojčić.

I Taxi Zrenjanin

Udruženje se obraćalo mnogim drvarama za pomoć oko materijala, ali jedina firma koja im je izašla u susret je samostalna građevinska radnja MV-Razvoj koja je obezbedila sav materijal za pravljenje kućica i hranilica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Još nam nedostaje drvofiks, nešto stiropora, lima i selotejp trake. Ko god želi da pomogne, može nam se obratiti putem naše Fejsbuk stranice Ljubitelji životinja i prirode „Zelene šape“. Ovom prilikom pozivam i sve ljude dobre volje da podrže akciju „Moja kućica, moja slobodica“ tako što će donirati obuću i odeću namenjenu zatvorenicima, a to mogu učiniti u kafiću „Vinyl Basic cafe“, koji se nalazi na adresi Kralja Petra I 4, svakog dana od 8 do 12 časova – kaže Aleksandra Radojčić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh