I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zatvoreni bazen uskoro počinje sa radom

Dobre vesti za sve korisnike Gradskog bazena u Zrenjaninu – rekonstrukcija zatvorenog bazena je u završnoj fazi i očekuje se da sve bude spremno za plivački miting koji se održava od 8. – 11. novembra. Građanstvo će moći da ga koristi od 12. novembra.

Rekonstrukcija je počela 20. jula i svi radovi će biti završeni za nekoliko dana. Postavljeno je oko 2.000 kvadrata novih pločica, zamenjena kompletna elektro – instalacija, postavljene nove sanitarne i kanalizacione cevi, urađeni novi sanitarni čvorovi, zatim postavljeno 200 kvadratnih metara novog plafona, kao i kompletna stolarija. Ukratko, kada dođete na bazen – nećete ga prepoznati!

– Vrednost radova je 17 miliona dinara. Na Zapadu su izračunali da kada ulože 1 dolar u bazen, to znači da ćete 20 dolara manje trebati  da uložite u zdravstvo. Aktivnosti u vodi su veoma važne za zdravlje svih građana i zbog toga je ova rekonstrukcija od izuzetne važnosti za ceo grad – ističe koordinator Gradskog bazena, Dušan Damjanović.

Podsetimo da je prošle godine urađena sanacija Gradskog bazena koja je obuhvatila zamenu cevi prelivnih kanala zatvorenog velikog bazena, zamenu noseće grede i celog platoa oko malog bazena, kao i zamenu armature gazišta oko malog bazena, kao i njegove školjke, urađena je i kotlarnica koja obezbeđuje mnogo manju utrošnju energije, kao i novi sistem za prečišćavanje vode..

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

– Bazen kao objekat ne „trpi“ rad u fazama, jer dolazi do pukotina na hidroizolaciji i neke radove je zbog toga neophodno ponoviti. Zrenjanin je dobio bazen daleko pre Novog Sada, Subotice i Kragujevca, ali zato treba da čuva ono što ima, odnosno neophodno je ovaj kapitalni objekat redovno održavati – dodao je Damjanović.

Borislav Nuhanović, rukovodilac službe održavanja Javne ustanove „Sportski objekti“, u čijem sastavu se bazen nalazi, kaže da je u planu i sanacija krovne konstrukcije i saniranje oštećenih delova fasade.

– Ovi radovi će biti završeni u toku jeseni. Takođe je neophodna i rekonstrukcija otvorenog bazena, a nadam se da ćemo biti u prilici da to uradimo tokom proleća naredne godine – kaže Nuhanović.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh