I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zasedala gradska skupština, usvojeno 56 tačaka

Skupština grada Zrenjanina, zasedala je  14. put u ovom sazivu, a usvojene su važne odluke iz sfere komunalnih delatnosti, kadrovskih promena kao i odluke o otpisu dugova pojedinim preduzećima.

Skupštinom su  predsedavali Oliver Mitrović i  zamenica Ljubica Travica.

Odlukama o izmenama Odluke o uređenju grada Zrenjanina, odnosno o dopunama Odluke o osnivanju Ustanove “Rezervati prirode“ Zrenjanin, tom se preduzeću ubuduće poverava zaštita i održavanje objekata “Begejske petlje”.

Fordomanija

Donošenju Odluke o dopunama Odluke o osnivanju Ustanove “Rezervati prirode“ Zrenjanin pristupilo iz potrebe dopune delatnosti Ustanove. Plan Ustanove je da bude materijalno i tehnički osposobljena za samostalno
održavanje obala oko otvorenih vodenih površina i sadnju drveća za zaštitu od buke, vetra i erozije, promoviše i organizuje takmičenja u sportskom ribolovu u zaštićenim područjima i vrši pomoćne usluge u sportsko-rekreativnom ribolovu navodi se između ostalog u obrazloženju dok je mr Dejan Jovanov ispred ovog preduzeća dodao da će sadašnji radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ koji rade na održavanju petlje biti prebačeni u „Rezervate“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Odbornici su  većinom glasova usvojili Predlog Odluke o održavanju ulica, puteva i drugih javnih površina u zimskom periodu. Donošenju ove odluke pristupilo se zbog potrebe usklađivanja ove odluke sa novim Zakonom o komunalnim delatnostima i Zakonom o prekršajima, a njom je i precizirano na koji način se vrši održavanje ulica, puteva i drugih javnih površina na teritoriji grada Zrenjanina kao i uslovi održavanja.

Među odlukama iz komunalne sfere i infrastrukture, odbornici su usvojili Predlog Odluke o korišćenju, održavanju i upravljanju službenim zgradama i poslovnim prostorijama u javnoj svojini grada Zrenjanina koje koriste organi grada Zrenjanina,  Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o postavljanju i uklanjanju manjih montažnih i drugih objekata privremenog karaktera na površinama javne i druge namene na teritoriji grada Zrenjanina, Predlog Odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije “Jugoistok“ u Zrenjaninu, Predlog Odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije radne zone “Jugoistok 1“ u Zrenjaninu i Predlog Odluke o Planu generalne regulacije naseljenog mesta Lazarevo.
Skupština je usvojila i Predlog Odluke o izmeni Odluke o određivanju zona i najopremljenije zone na teritoriji grada Zrenjanina za utvrđivanje poreza na imovinu, Predlog Odluke o razmeni nepokretnosti i Predlog Odluke o izmeni Odluke o pravu prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Odlukama o otpisu i konverziji duga u postupku privatizacije, otpisana su potraživanja privrednog društva za građenje, remont i održavanje pruga “ZGOP“ a.d. Novi Sad, AD “Mostogradnja“ Beograd, AD “Industrija obuće Beograd“ Beograd i Društva za održavanje zgrada d.o.o. Beograd, sveukupno grad otpisuje 6,5 miliona dinara duga.

 

Za direktora Turističke organizacije Zrenjanina na period od 4 godine imenovan je dosadašnji vršilac te dužnosti  diplomirani ekonomista Zoran Ljubotina. Diplomirani istoričar Vesna Mastorović imenovana je za  člana UO Zavoda za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin. Za članove UO Istorijskog arhiva Zrenjanin imenovani su Grozdana Santrač i Željko Bajić. Za člana nadzornog odbora Apoteke Zrenjanin imenovan je diplomirani ekonomista Željko Trišić. Imenovani su članovi školskog odbora u više škola na teritoriji grada. Radomir Vidrić i Stanislav Tuco u OŠ „2. oktobar“, Ivana Kojčić, Zorica Đurin i Predrag Pajović u OŠ „Žarko Zrenjanin“, Milan Rakas i Brenda Nela Livia u OŠ “ dr Aleksandar Sabovljev“ u Ečki, Radovan Bitević i  Dejan Janjić u OŠ „Sveti Sava“ Stajićevo, Branislava Golijanin u Zrenjaninskoj Gimnaziji, Stevan Vukov, Lazar Doroškov i Dragana Tričković u ETŠ „Jovan Trajković“, dr Svjetlana Ždrale u Medicinskoj školi, Zorica Milinković i Milan Marković u HTPŠ „Uroš Predić“, Zorica Kozlovački u EGŠ „Nikola Tesla“, Vesna Goršćak u MŠ „Josif Marinković“.  Monika Kovač imenovana je u Upravni odbor u Predškolskoj ustanovi Zrenjanin.

Usvojen je i Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2017. godinu u periodu januar – jun 2017. godine, na osnovu kog bruto naplaćeni javni prihodi sa teritorije grada Zrenjanina u navedenom periodu iznose 6.906.542.128 dinara. U odnosu na isti period prethodne godine povećani su u nominalnom iznosu za 317.214.648 dinara što predstavlja povećanje od 4,8%. Takođe, u odnosu na Odluku o budžetu za 2017. godinu, procenat izvršenja rashoda u prvih šest meseci iznosi 49%.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh