I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

„Žarkovci“ sakupili 14.260 kilograma hartije i tako spasili 240 stabala drveća

Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“ šestu godinu zaredom organizovala je akciju prikupljanja stare hartije. Prikupljena hartija će biti odneta na otkup, a dobijeni novac biće usmeren na unapređenje standarda škole. Akciju svake godine prati i takmičarski duh, jer se nagrađuju odeljenja koja sakupe najviše hartije. Nagrade dobijaju po jedno odeljenje  nižih razreda, i jedno odeljenje viših razreda.

PerSu marketi

U okviru akcije postoji i takmičarski deo. Odeljenja se takmiče, koje će sakupiti najviše hartije, a pobednici bivaju nagrađeni. Takmiče se u dve kategorije, u kategoriji nižih razreda od drugog do četvrtog, i u kategoriji viših razreda od petog do osmog. Deca se raduju ovoj akciji, a zajedno sa njima se i roditelji angažuju oko prikupljanja. Nagrada za dva najbolja odeljenja su torte.

Svake godine obore sopstveni rekord

„Sa realizacijom ove akcije smo počeli 2014.  godine. Tada smo sakupili samo jednu tonu hartije. Već naredne godine smo imali blizu dve tone, zatim pet tona, pa osam tona, da bi prošle godine sakupili preko 13 tona hartije. Nadamo se da će ove godine biti još više, i da ćemo oboriti prošlogodišnji rekord. Akcija je prvenstveno ekološkog i edukativnog karaktera, upućujemo decu u značaj reciklaže. Da bi bilo još interesantnije, preračunavamo koliko stabala spasemo na ovaj način. Prošle godine smo sakupljenom količinom spasili 220 stabala drveća. Sakupljena hartija se odvozi na otkup. Dogovor je da se sakupljeni novac od prodaje, uloži u poboljšanje standarda naše škole. Do sada smo obezbedili žardinjere u školskom dvorištu, i klupe, kao i stalke za bicikle. Unutar škole smo obezbedili saksijsko cveće i dekoraciju stepeništa u vidu nalepnica. Ove godine nam je cilj da prikupljenim sredstvima obezbedimo školski razglas. S bzirom na to da je to veoma skupo, nadamo se da ćemo uspeti.“- naglasila je nastavnica biologije Ivana Vukov.

Sakupili više od 14 tona hartije

U jučerašnjoj akciji, sakupljeno je 14 260 kg hartije za reciklažu. Za tu količinu papira je potrebno je poseći 240 stabala drveća. U kategoriji nižih razreda, pobedilo je odeljenje II2 sa 549,6 prikupljenih kilograma hartije. Kada je u pitanju kategorija viših razreda, količina je skoro tri puta veća. Pobedilo je odeljenje V-4, sa prikupljenih 1870 kilograma.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh