I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Mogućnosti saradnje Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ i firmi u tekstilnoj i odevnoj industriji

U organizaciji Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, a u cilju promovisanja i unapređenja Centra za podršku preduzećima u tekstilnoj i odevnoj industriji, danas je u prostorijama fakulteta održan sastanak, na kome se razgovaralo o mogućoj saradnji ove obrazovne ustanove sa privrednicima i firmama.

Pozdravljajući prisutne, dekan Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, prof. dr Dragica Radosav izjavila je da je fakultet prošle godine, zahvaljujući uspešnom učešću na međunarodnom IPA-projektu, dobio vrednu opremu za razvoj tekstila i odevne industrije.

PerSu marketi

-Današnjim sastankom želimo da predstavimo sve mogućnosti fakulteta u pružanju usluga privrednicima i firmama pri kvalitetnom razvoju tekstila i modnih linija, čime ćemo privrednike povezati sa našim studentima, koji su više puta dokazali, da poseduju adekvatno znanje i stručnost u ovoj oblasti – rekla je Radosav.

Šef Katedre za tekstilno odevne nauke i dizajn, prof. dr Vasilije Petrović u svom uvodnom ulaganju predstavio je opremu kojom Centar za podršku firmama u tekstilnoj i odevnoj industriji raspolaže.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Između ostalih, radi se o softverima za konstrukciju i modelovanje odeće, kao i uklanjanje krojnih slika, industrijskom ploteru za štampanje krojnih slika u prirodnoj veličini, tabli za digitalizaciju krojeve odeće, kompjuterskom vođenju mašina za iskrojavanje tekstilnih materijala i mnogim drugim mogućnostima- istakao je Petrović.

U okviru sastanka prisutni su mogli da čuju koja je uloga Tehničkog fakulteta u osposobljavanju kadrova za privredu i koji su ključni problemi tekstilne i odevne industrije. Pored toga, mogli su da se upoznaju i sa načinima podrške lokalne samouprave, Privredne komore Srbije, Vojvodine i Zrenjanina pri budućoj saradnji fakulteta i preduzeća.

Sastanku su prisustvovali predstavnici preduzeća iz oblasti modne industrije iz Novog Bečeja, Beograda, Šida, Kraljeva, Čačka, Zrenjanina, Pančeva, Obrenovca i Rumenke, kao i članovi Privredne komore Srbije, Vojvodine i Zrenjanina.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh