I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Započeta rekonstrukcija krova na Domu učenika Angelina Kojić-Gina

Višegodišnji problem Doma učenika Angelina Kojić-Gina sa prokišnjavanjem bi u narednih mesec dana konačno trebalo da bude rešen. Naime, pre nekoliko dana počela je rekonstrukcija starog dela krova. Novac za sanaciju u iznosu od 5.970.000 dinara obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.

Godinama unazad kiša je zadavala velike probleme i glavobolje kako zaposlenima, tako i stanarima Doma učenika Angelina Kojić-Gina. Zbog dotrajalosti krova vode je često bilo u unutrašnjosti objekta. Ovaj problem konačno bi trebalo da bude rešen.

„Krenuli smo sa rekonstrukcijojm krova. To je dugogodišnji problem na starom delu Doma učenika. Sve je počelo sa postavljanjem i skidanjem solarne elektrane. Posle svake jače kiše je dolazilo do prokišnjavanja i u atrijumu i po sobama. Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje nam je dodelio sredstva u iznosu od 5.970.000 dinara za sanaciju krova. Mi smo uradili projektnu dokumentaciju, sve eleaborate, dobili građevinsku dozvolu, raspisali javnu nabavku i pre nekoliko dana radovi su počeli. Nadamo se da će u narednih mesec dana biti završeni i da će ovaj dugogodišnji problem biti rešen“, kaže Dobrica Brdarić, direktor Doma učenika Angelina Kojić-Gina.

I Taxi Zrenjanin

„Da bismo se upustili u ovaj posao morali smo da dobijemo dozvolu Zavoda za zaštitu spomenika kulture Zrenjanina, jer je naš objekat pod zaštitom. Projekat je rađen prema njihovim uputstvima. Rekonstrukcija podrazumeva da skidamo celokupan crep i kompletno menjamo konstrukciju krova. Znači sve što je dotrajalo. Zamenićemo i oluke. Prema dozvoli Zavoda na krovu mora da ide specijalni biber crep. Nadzorni organ sve to kontroliše. Tempirali smo da radovi počnu kada se završi školska godina zbog bezbednosti dece. Nadam se da će sve biti gotovo pre nego što se deca budu useljavala u dom“, dodaje naš sagovornik.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Paralelno sa rekonstrukcijom krova i radovi na tekućem održavanju u Domu učenika Angelina Kojić-Gina

Osim radova na rekonstrukciji krova tokom leta u domu učenika radiće se i na tekućem održavaju.

„Tu pre svega mislim na zamenu lamperije kulirplastom u jednom delu zgrade, zatim krečenje drugog dela doma gde su sobe. U planu su i zamena starog osvetljenja led rasvetom, kao i zamena parketa i laminata u sobama u kojima je to potrebno. Plan je da nešto radimo i oko centralnog grejanja. Moramo da izvršimo i radova na održavanju solarnih panela. Novac za tekuće održavanje obezbedilo je Ministarstvo prosvete iz budžeta za redovno održavanje. Deo novca koji je namenjen za skidanje lamperije i krečenje smo dobili od istog ministarstva, ali kroz konkurs“, zaključuje na kraju razgovora Dobrica Brdarić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh