I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zanimljive letnje radionice za učenike u Belom Blatu

Članovi Mađarskog Kulturno-umetničkog društva „Császár-tó“ (Carska bara) iz Belog Blata organizovali su jedanaesti kamp rukotvorina, u kojem su, pored učenika iz tog sela, sada već tradicionalno učestvovali i đaci iz bratskog mađarskog naselja Vonjarcvašheđa (Vonyarcvashegy).

Ovogodišnjem događaju je prisustvovalo više od 30 učenika koji su uz pomoć i podršku ovdašnjih i gostujućih nastavnika iz Mađarske pokazali svoje umetničke talente u raznim kreativnim radionicama. Osim toga, učestvovali su u oproštajnom programu đaka Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“, imali su priliku da pogledaju znamenitosti  Zrenjanina i Beograda, i da obiđu pogone za preradu trske.

Fordomanija

Pored toga, učesnici kampa su posetili kupalište „Peskara“, Carsku baru, Etno-kuću Slovaka i  salaš „Lujza“, gde su se upoznali sa načinom života naših predaka.

Predsednica MKUD „Császár-tó“ (Carska bara) Eva Požar Halas istakla je da je cilj jednonedeljne letnje radionice negovanje jezika, kulture i prijateljskih odnosa između dece i pedagoga, kao i to da se kroz razne radionice najmlađi upoznaju sa prednostima i  razvojem turizma na selu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Podršku održavanju kampa rukotvorina pružili su Fondacija „Bethlen Gábor“, Osnovna škola „Bratstvo jedinstvo“, Mesna zajednica Belo Blato, meštani tog sela i roditelji učenika.

Piše: Tivadar Borbelj

Foto: Tamaš Koša

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh