I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Marketing Zrenjanin

Zakintos – nezaboravan provod i predivne plaže

Zakintos ili Zante, kako ga Englezi zovu, je treće po veličini od sedam jonskih ostrva. Ostrvo leži u južnom delu Jonskog mora, koje je deo Sredozemnog mora. Sa nekoliko susednih malih ostrva čini prefekturu Zakintos.

Zakintos

Najveće i najznačajnije naselje na ostrvu, istoimeni grad Zakintos, je njeno upravno središte. Zahvaljujući arheološkim nalazištima, danas se zna da je Zakintos bio naseljen još u vreme praistorije. Prvi put ostrvo je spomenuto u Homerovom delu Ilijada. Istorijski gledano, prvi pomen ostrva vezan je za njegovo osvajanje od strane kralja Arkezije, vladara susedne Kefalonije. Posle njega ostrvo je osvojio legendarni Odisej. Nakon toga ostrvo se osamostalilo i postalo polis, čije uređenje nije bilo uzdrmano duže od 650 godina.

Zakintos 2

I Taxi Zrenjanin

Putovanje na ostrvo, obilazak ostrva, odmor i razonoda, neće vas ostaviti ravnodušnim. Duge peščane plaže, kristalno more tirkizne boje, blaga mediteranska klima, vinogradi, maslinjaci, bogato istorijsko i kulturno nasleđe su glavni atributi Zakintosa, ali svakako ne i jedini.

Zakintos pecina

Priroda je ostrvu podarila idilične pejzaže na severu, istoku i jugu, a na zapadnoj strani veliki broj morskih pećina, među kojima je najpoznatija Plava pećina, zatim krševitih uvala i strmih litica kao stvorenih za avanturiste i istraživače.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

zakintos brod

Najpoznatija plaža na ostrvu je Navagio, sa finim belim peskom i poznatom olupinom broda, koja ujedno predstavlja i zaštitniznak Zakintosa.

Ostrvo je najveći prirodni rezervat na Mediteranu jedne vrste morskih kornjača zvane Carretacarreta, koja na peščanim plažama na jugu ostrva polaže jaja. Da bi se zaštitila legla i opstanak te vrste, područje je postalo nacionalni primorski park.

Zakintos-letovanje-2014

Koliko je sa jedne strane ostrvo kao stvoreno za odmor i uživanje, toliko je sa druge strane poznato i po provodui noćnom životu. Ako vaša ideja o provodu počinje u ponoć i završava se nakon izlaska sunca, Laganas je najbolje mesto za vas. To je jedino mesto na ostrvu koje nudi veliki izbor kasnog noćnog provoda sa velikim izborom klubova, kafića i diskoteka.

Turistička agencija Solaris Travel u svojoj ponudi ima veliki broj apartmana i hotela uz mogućnost avionskog, autobuskog i sopstvenog prevoza. Za sve detaljne informacije dođite u našu agenciju koja se nalazi u Gimnazijskoj 25, pozovite 610.007 ili pratite našu FB stranicu. Očekujemo vas!

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh