I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Zakažite pregled kod lekara pozivanjem kol centra

Od nedavno građani mogu da zakažu pregled kod svog izabranog lekara, pedijatra, stomatologa ili ginekologa u domovima zdravlja, pozivanjem Nacionalnog kol centra Ministarstva zdravlja na broj 011/362-0000, svakog radnog dana od 8 do 20h.

Na pozive odgovaraju službenici Ministarstva zdravlja koji pronalaze slobodne termine koristeći implementirani Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS).

Građanima se predlažu tri termina, od kojih mogu da odaberu onaj koji im najviše odgovara.

Fordomanija

Takođe, ovaj system IZIS dozvoljava izabranom lekaru u domu zdravlja, da vrši zakazivanje pregleda kod lekara specijalista u bolnici.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Ovim načinom zakazivanja vremenom će se smanjiti redovi i pacijenti će brže dobiti termin za određeni pregled kod lekara specijaliste, bez odlaska u bolnicu. Program je u potpunosti funkcionalan, pre svega za građane, a takođe i za zaposlene i omogućava kvalitetnije zdravstvene usluge, što naši sugrađani apsolutno zaslužuju, kažu u Opštoj bolnici “Đorđe Joanović”.

Ovde kažu i da je upravo zbog uvođenja novog načina zakazivanja i već do sada zakazanih pregleda, broj pregleda u Specijalističkoj poliklinici povećan, pa se “pacijenti mole za strpljenje, razumevanje i saradnju kako bi se u što kraćem vremenskom periodu rešio još uvek neusklađen rad kompletnog sistema”.

– Ukoliko trenutno nema slobodnih termina, a stanje nije hitno, treba sačekati slobodne termine koji se daju narednog meseca, poručuju iz bolnice.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh