I love Zrenjanin

  • Univer export
  • agencija dane
Vesti Zrenjanin

Zakažite pregled kod izabranog lekara putem telefonske aplikacije

ZrBizNet

Aplikacija „Moj doktor“ koja je od nedavno dostupna svim korisnicima zdravstvenih usluga, kreirana je s ciljem da se pacijentima olakša zakazivanje pregleda kod izabranog lekara u domovima zdravlja. Činjenica je da veliki broj ljudi još uvek ne zna za aplikaciju, kao ni za njene mogućnosti i korišćenje. U domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ kažu da je aplikacija praktična za korišćenje.

-Korisnicima je omogućeno da preko aplikacije za mobilni telefon pogledaju raspored rada svog izabranog lekara i ponuđene termine, te da među slobodnim terminima izaberu onaj koji im najviše odgovara i direktno u aplikaciji zakažu pregled. Označavanjem termina u aplikaciji, ukoliko je slobodan, pojaviće se opcija „zakaži“, a zauzeti termini prikazuju se kao „crveni“. Ukoliko je vaš lekar odsutan videćete „žuti“ termin na kome piše za koliko dana lekar počinje da radi, odnosno, kada ima prve slobodne termine, napominju u zrenjaninskom domu zdravlja.

Aplikacija se vrlo lako možeskinuti u mobilni telefon, klikom na link: https://izabranidoktor.mojdoktor.gov.rs/

PerSu marketi

– Onog momenta kada pacijent pronađe termin koji mu odgovara, pritiskom na opciju „zakaži“ zauzima termin za sebe. Ovo će videti elektronskim putem njegov izabrani lekar, tako da nije potrebno telefonski dodatno obaveštavati ambulantu ili izabranog lekara o rezervisanom terminu. Takođe, na displeju će pisati koji termin je odabran, a korisnicima se nudi i opcija otkazivanja termina – „otkaži“, ukoliko budu sprečeni da dođu. Odgovorno ponašanje pacijenata, kada je zauzimanje termina u pitanju, jako je važno upravo zbog drugih pacijenata, jer ukoliko je neko sprečen da dođe na zakazani termin i pritom ga otkaže i oslobodi, omogućiće drugom pacijentu da dođe do termina, dodaju u Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“.

Slobodni termini kod izabranog lekara mogu se pretražiti i putem linka: https://www.mojdoktor.gov.rs/

VAŽNE NAPOMENE PRE POČETKA UPOTREBE APLIKACIJE

Preduslov da pacijenti koriste ovu aplikaciju jeste to da imaju svog izabranog lekara opšte medicine, pedijatra ili ginekologa. Takođe, potrebno je da imaju važeću zdravstvenu knjižicu, jer se u prvim koracima pokretanja aplikacije traže LBO (Lični broj osiguranika) i BZK (Broj zdravstvene knjižice). Detaljno uputstvo sa slikama kako pokrenuti aplikaciju može se naći na linku:

https://izabranidoktor.mojdoktor.gov.rs/

-Važno je napomenuti da je mobilna aplikacija samo dodatna mogućnost za pacijente kada je zakazivanje u pitanju, a da dosadašnji vidovi zakazivanja i dalje funkcionišu. Takođe, kao i do sada, ukoliko pacijent ima hitan problem i ne može da čeka prvi slobodan termin da zakaže, treba direktno da se javi u ambulantu svom izabranom lekaru i da dogovori pregled, zaključuju u zrenjaninskom domu zdravlja.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh