I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zahvaljujući dečijim ručicama dvorište škole “Vuk Karadžić” dobilo novi izgled (VIDEO)

Zajedničkom saradnjom nastavnika, roditelja i dece, danas je realizovana akcija uređenja dvorišta Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Zrenjaninu. Ideja se javila prilikom održavanja roditeljskih sastanaka, a u današnjoj akciji je učestvovalo malo više od pedeset roditelja, đaka i nastavnika, a sve uz podršku kompanije „Persu“.

“Akcije uređenja školskog dvorišta je osmišljena i odvija se kao saradnja škole i roditelja i dece. To je dvorište koje koristimo kako pre i posle škole, tako i za vreme časova fizičkog vaspitanja. Na roditeljskim sastancima došli smo do ideju da uredimo dvorište. Roditelji su pokušali da pomognu, tako što su odlučili da pronađu sponzora, i uspeli su da se povežu sa kompanijom “PerSu” koja je sve sa  oduševljenjem ispratila i podržala.

Fordomanija

 

Obezbeđen je sav potreban materijal kao što su četke, valjci, boje i to sve u vrlo kratkom roku. Pored materijala za bojenje i farbanje, „Persu“ je donirao i nove klupe koje već krase školsko dvorište.

To su sve zadaci koje će ujedno raditi i na časovima, a i tokom velikih odmora neće se juriti, već će imati određenu zanimaciju. Ovo će doprineti i razvoju motorike i pokretljivosti kod dece, postizanju bolje kondicije. Danas se odazvao veći broj dece iz nižih razreda od prvog do četvrtog i njihovih roditelja, koji su došli da nam pomognu, i sve smo uspeli da završimo. Koristim priliku da se zahvalim kompaniji “Persu” na svemu što su učinili za nas, ovo nam je prva saradnja. Zahvaljujem se roditeljima, deci i nastavnicima na odzivu, pratio nas je lep dan i sve smo lepo odradili. Mi ćemo nastaviti dalje sa planiranjem i obogaćivanjem školskog prostora, a trenutno naša nastavnica biologije radi na ideji ozeljenjavanja površine dvorišta, pa nam to može biti jedan od budućih projekata.” – naglasila je direktorka Osnovne škole “Vuk Karadžić” Slavica Nađalin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U dvorištu su uz pomoć boja napravljeni  poligoni za decu, koji predstavljaju uputstva za  izvođenje nekoliko fizičkih aktivnosti, kao i nekoliko društvenih igara. Idejna rešenja za uređenje dvorišta su pored sopstvenih zamisli potražili i ugledajući se na dvorišta škola koja su slično uređena.

Foto galerija.

 

 

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh