I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zahtev za roditeljski dodatak brzo i jednostavno već po rođenju deteta

Po sistemu „sve na jednom mestu“, roditelji od nedavno mogu da podnesu zahtev za roditeljski dodatak potpuno besplatno i jednostavno, odmah nakon porođaja. Nova usluga odnosi se samo na roditeljski dodatak koji se isplaćuje iz budžeta države, a osim u prestonici, ova funkcija je dostupna i u Leskovcu, Zrenjaninu i Loznici. 

Nema više papira, šaltera, višesatnog čekanja u redu, sve se radi elektronski još u porodilištu. Kada se zahtev za roditeljski dodatak podnese, zakonski rok da roditelji dobiju rešenje je od 30 do 60 dana. Obaveštenje treba da stigne SMS porukom.

Zbog toga što su rođenje deteta mogli da prijave već u porodilištu, roditelji su u prethodne dve godine uštedili čak 400.000 sati.

 

PerSu marketi

 

Informacioni sistem „Bebo, dobro došla na svet“ počeo je da radi u aprilu 2016. godine. Na „klik do roditeljskog dodatka“ moglo bi, prema procenama, da dođe i oko 80 odsto roditelja, što bi im uštedelo dodatnih 150.000 sati.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

izvor: rts.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh