I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zadruga „Zrenjaninka“ nema nijednog zaposlenog

Bivši zaposleni u Ekološkoj zadruzi „Zrenjaninka“, Klub boraca protiv korupcije Grada Zrenjanina i Udruženje za pomoć izbeglim, prognanim i raseljenim licima – podneli su danas novu krivičnu prijavu zrenjaninskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje na nepravilnosti u radu te zadruge. „Zrenjaninka“ je osnovana pre nešto više od godinu dana, na osnovu projekta UNHCR i Pokrajinskog fonda za izbegla i raseljena lica i Grada Zrenjanina, kao firma za sakupljanje i obradu PET ambalaže, sa desetak zaposlenih- izbeglih i raseljenih lica.

O ovoj temi, danas su na konferenciji za medije govorili Danica Pavić ispred bivših zaposlenih, Marko Gvozdenović, predsednik UO Udruženja za izbegla, raseljena i prognana lica i Maja Pandurov, potpredsednica Kluba boraca protiv korupcije. Oni su saopštili da je krivična prijava podneta zbog činjenice da su i poslednji zaposleni zbog neisplaćenih ličnih dohodaka i teških uslova za rad napustili zadrugu, iako je Nacionalna filijala za zapošljavanje obezbedila sredstva za njihovo finansiranje do kraja novembra. Za zapošljavanje tih 6 lica uzete su subvencije od pomenute Filijale, i od tih para kupljeno je vozilo Opel Zafira po odobrenju direktora zadruge Aleksandra Zirojevića i Upravnog odbora – rečeno je na konferenciji. U daljem razvijanju događaja, Pero Knežević, predsednik Nadzornog odbora dao je ostavku na to mesto(februara meseca)izjavivši da je to uradio kada je primetio određene nepravilnosti među kojima je i kršenje Statuta. „U međuvremenu je prodat i džip koji je donirao UNHCR a deo kontejnera za sakupljanje PET ambalaže prebačen je u rodno mesto direktora, a za presu i preostale kontejnere se još ne zna kako će završtiti. Potegnuto je pitanje na koji način je od strane Slavka Rodića organizovana osnivačka Skupština i kako je mogla da se registruje kao Zadruga kad je to  projekat UNHCR i Fonda za izbegla raseljena i prognana lica ? Pitamo i da li 7 činovnika koji su radnici Državne uprave, mogu da budu osnivači zadruge?“.

Međutim, kako navode, za nekoliko meseci potrage za istinom, Udruženje za izbegla raseljena i prognana lica dobilo je samo jedan odgovor od Pokrajinskog ombudsmana – „da ima elemenata sukoba o inetresu“ ali je „lopta“ brzo prebačena na drugi sekretarijat za koji se ispostavilo da nije nadležan za tu temu.

PerSu marketi

Pandurov je istakla da „iznad cele situacije lebdi moralna dilema u isto vreme dok se vodi bitka oko papira i dokazivanja da li  i ko je zapravo kriv za obmanjivanje sudbine 11 porodica čiji su članovi prihvatili šansu da rade i zarade?“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prvi glavni pretres održan je 2.avgusta  a sledeći, sa svedocima, kada se očekuju odgovori na postavljena pitanja – zakazan je za 16. oktobar.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh