I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Za sticanje novih prijateljstva – deca iz Raniluga treći put posetila Zrenjanin

Treću godinu zaredom učenici osnovnoškolskog uzrasta i predstavnici opštine Ranilug,  koja se nalazi u Kosovskom pomoravlju, boravili su u našem gradu, gde su ih srdačno dočekali članovi i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin.

Boravak dece u Zrenjaninu realizovan je u okviru njihove posete Crvenom krstu Novi Sad i grada Novog Sada u periodu od 9. do 12. avgusta.

Prisutne goste, predsednika i potpredsednika opštine Ranilug, Vladicu Aritonovića i Davora Petkovića, u prostorijama Crvenog krsta pozdravili su pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević.

Fordomanija

Sekretarka je tom prilikom istakla da su ovim gostoprimstvom najmlađim meštanima Raniluga koji nemaju tako bezbrižno detinjstvo kao njihovi vršnjaci u ovim krajevima Srbije, želeli da predstave naš grad, da se deca upoznaju sa bogatim i raznovrsnim kulturno-umetničkim aktivnostima naših ustanova, ali i da provedu prijatne trenutke sa mladim volonterima Crvenog krsta i da steknu nova prijateljstva.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ona se na kraju zahvalila ljudima dobre volje i donatorima, koji su pomogli da Crveni krst Zrenjanina bude dobar domaćin i da deca Kosovskog pomoravlja provedu prijatne trenutke i ponesu lepe uspomene iz našeg grada.

Deca su tokom poslepodnevnih sati imala priliku da posete zrenjaninsku kasarnu ,,Narodni heroj Svetozar Marković Toza“, da se upoznaju sa znamenitostima našeg grada, da uživaju u vožnji brodom na Specijalnom rezervatu prirode „Carska bara“ i da posete dvorac „Kaštel Ečka“.

HUMANITARNI KOŠARKAŠKI TURNIR ZA POMOĆ DECI NA KOSOVU I METOHIJI

Poznati mladi košarkaš rodom iz Zrenjanina, Dino Radončić i njegov prijatelj Bojan Matić, promovisali su juče humanitarni košarkaški turnir, koji će biti održan krajem avgusta u naseljenom mestu Bagljaš.

Sav prihod sa turnira biće namenjen deci sa Kosova i Metohije.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh