I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Za slepog mladića Nemanju Radakovića prepreke ne postoje (VIDEO)

Nemanja Radaković iz Žitišta tri puta nedeljno dolazi na Gradski bazen u Zrenjaninu da bi sa trenerom „Proletera“ Milanom Nikolićem, odradio četresetpetominutni trening.

Tako bi glasila rečenica u bilo kojoj drugoj prilici kojom bismo započeli sportsku vest. Ipak, Nemanjina priča je drugačija.

Ovaj dvadesetpetogodišnji momak je od svoje pete godine potpuno slep, ali ga to ni najmanje ne sprečava da se bavi onim što voli.

-Ranije sam odlazio u teretanu, a pre dva meseca sam rešio da ispunim svoju veliku želju i da poboljšam plivačke tehnike – kaže nam ovaj momak.  -Ljudi iz Proletera su me odmah prihvatili i mogu da kažem da uživam u ovome što radim, a kažu i da dobro plivam. Savladao sam kraul, a posle toga ćemo preći na leđni stil.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

-Ovo mi je prvi put da radim sa slepom osobom – kaže Nemanjin trener Milan Nikolić koji inače radi i sa odraslim neplivačima. Nemanjin hendikep, kaže,  ipak zahteva individualni rad.

-Sjajan je dečko za saradnju, prihvata sve savete, veoma je pozitivan i vrlo brzo napreduje. U početku je učenje išlo malo sporije jer sam tehnike morao da pokazujem na suvom i direktnim kontaktom rukama. Sada sve ide mnogo brže i prosto je neverovatno na koji način se Nemanja orijentiše u bazenu.

 

Nemanja Radaković je specijalnu osnovnu i srednju školu završio u Beogradu, a potom  i Visoku poslovnu školu. Danas je zaposlen u JP „Ekos“ u Žitištu. Triput nedeljno dolazi na gradski bazen, prevozom u sopstvenoj režiji, nekada sa roditeljima, nekada autobusom. Iako je zadovoljan uslovima i prijemom u PK „Proleter“, kaže da bi uslovi za svakodnevni život i zaposlenje slepih osoba u našoj sredini ipak mogli da budu znatno bolji.

20160322_170419

Za naš portal Nemanja je otplivao jednu deonicu od 25 metara uz poruku da se „dobrom voljom može sve!“.

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh