I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Za sanaciju krova i tavanice NP „Toša Jovanović“ obezbeđeno 6 miliona dinara

U Ministarstvu kulture i informisanja u Beogradu potpisan je ugovor o sufinansiranju projekta popravke krova i tavanice zgrade Narodnog pozorišta “Toša Jovanović”, na osnovu kog će to ministarstvo izdvojiti 4 miliona dinara, uz učešće Grada Zrenjanina u iznosu od još oko 2 miliona dinara.

U ime Ministarstva kulture i informisanja ugovor je potpisao ministar Vladan Vukosavljević te gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.


Grad Zrenjanin uputio je zahtev za sufinansiranje projekta Sektoru za kulturno nasleđe Ministarstva kulture i informisanja, s obrazloženjem da je na zgradi pozorišta, zbog dotrajalosti krova, došlo do prokišnjavanja krovne konstrukcije na više mesta, kao i da je naročito loše stanje na zgradi pomoćnog objekta koji se nalazi iza bine pozorišta i s istim predstavlja jedinstvenu celinu.

Sanacija zahteva obimne radove na krovnoj konstrukciji i svim njenim delovima, zamenu dotrajalih greda, krovnog pokrivača i oluka, popravku tavanice i oštećenja na unutrašnjim i spoljašnjim zidovima, nastala usled prokišnjavanja. Narodno pozorište “Toša Jovanović”, kako je istaknuto u zahtevu, najstarije je pozorište u zemlji i predstavlja nepokretno kulturno dobro, odnosno spomenik kulture u okviru Prostorno kulturno-istorijske celine “Staro jezgro Zrenjanina” i od velikog je značaja za Republiku Srbiju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Na osnovu idejnog projekta sanacije, predmeta i predračuna neophodnih radova, procenjena je vrednost investicije na oko 6 miliona dinara, a radovi bi trebalo da započnu u najskorijem roku.

Ministar Vukosavljević je, prilikom posete Gradu Zrenjaninu 2. marta 2017. godine obišao i Narodno pozorište „Toša Jovanović“. Povodom ovogodišnjeg jubileja, 180. godišnjice od izgradnje pozorišne sale, zrenjaninsko pozorište odlikovano je Sretenjskim ordenom Republike Srbije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh