I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Za sada bez otpuštanja zaposlenih u Gradskoj upravi

Nezavisni sindikat Gradske uprave grada Zrenjanina saopštio je da su ostvarena njihova prvobitna predviđanja da će rok od 15 dana za donošenje novog Pravilnika o unutrašnjoj oragnizaciji i sistematizaciji Gradske uprave, biti suviše kratak.

Oni u saopštenju upućenom našoj redakciji navode da se ni više od mesec dana od donošenja nove Odluke o gradskoj upravi, još uvek ne zna kako će izgledati nova struktura Gradske uprave. „Danas imamo situaciju da predviđenih 6 novih odeljenja nemaju postavljene načelnike, odnosno da Gradskom upravom i dalje rukovode stari načelnici odeljenja i rukovodioci službi. Postavlja se  pitanje kakvi su bili navedeni razlozi hitnosti za donošenje nove Odluke ako se ona ne primenjuje a gradska vlast ne poštuje sopstvene skupštinske odluke?“

Ovaj sindikat na čijem je čelu Željko Tornjanski, predložio je da se na sledećoj sednici Skupštine grada izmeni Odluka o gradskoj upravi, odnosno produže rokovi za donošenje novog Pravilnika o unutrašnjoj oragnizaciji ili da se čak donese nova Odluka koja bi bila primerena za grad veličine Zrenjanina.

PerSu marketi

Podsećamo, Gradska uprava je imala 18 načelnika, isto toliko zamenika i oko 80 šefova i raznih koordinatora, a od nedavno taj broj je smanjen na šest načelnika i šest zamenika, osam šefova i koordinatora. Cilj Gradske uprave jeste ušteda u budžetu za plate u visini od 25%, što bi odgovaralo učinku otpuštanja 100 ljudi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na ove navode odgovorio je sekretar Skupštine grada Milan Mrkšić koji je za portal I love Zrenjanin rekao da “Svrha sistematizacije nije samo racionalizacija već i postavljanje ljudi sa odgovarajućom stručnom spremom na odgovarajuće poslove. Odluka o reorganizaciji je usvojena na poslednjoj Skupštini i tih predviđenih 15 dana nisu zakonski rok, te se isti može produžiti što je i učinjeno”. Načelnica Gradske uprave Jasmina Malinić rekla je za naš portal da će uskoro ovaj posao biti završen i da je cilj  je to bude što kvalitetnije.
– Smanjen je broj odeljenja i biće manje načelnika. Predviđeni su odseci u okviru odeljenja i pojedini poslovi će biti spojeni. Po brojnosti će to biti optimalna odeljenja a ne kao do sada sa velikim brojem rukovodioca, i znaće se ko je odgovoran za koje poslove. Imaćemo 6 odeljenja, za opšte i zajedničke poslove, finansije, opštu upravu, društvene delatnosti, urbanizam i odeljenje komunalne policije, odeljenje inspekcijskih poslova i vanredne situacije – zaključuje Malinićeva.
Ona dodaje da se trenutno utvrđuju poslovi predviđeni donetom Odlukom o organizaciji Gradske uprave nakon čega će uslediti donošenje Pravilnika o čemu će zaposleni i reprezentativni Sindikati biti blagovremeno obavešteni. Iz Gradske uprave poručuju da za sada otpuštanja zaposlenih neće biti.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh