I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Za puštanje glasne muzike u stanu kazna do 50.000 dinara

Zakonom o javnom redu i miru i Odlukom o kućnom redu u stambenim zgradama, utvrđuju se protivpravna dela protiv javnog reda i mira i reguliše se kućni red u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Zrenjanina. 

– U slučaju da se čuje buka iz stana, građani se mogu obratiti policiji i prijaviti događaj, a nisu uslovljeni da se pre toga obrate predsedniku Skupštine stanara ili upravniku zgrade. Policijski službenici postupaju po svim prijavama građana i u zavisnosti od utvrđenog činjeničnog stanja preduzimaju mere iz svoje nadležnosti, odnosno mogu izdati upozorenje, u slučaju postojanja prekršaja protiv javnog reda i mira podneti prekršajne prijave, obaveštavaju nadležne inspekcijske i druge organe (Komunalna policija). Ukoliko se buka iz stana ponavlja i nakon preduzetih mera i radnji policijskih službenika, građani se opet mogu obratiti policiji koja će preduzeti mere iz svoje nadležnosti – saopštili su iz Policijske uprave Zrenjanin.

Načelnik zrenjaninske Komunalne policije Igor Virijević, naglasio je da upravo ta služba ima nadležnost da reaguje u slučaju eventualnog puštanja glasne muzike u zgradama kolektivnog tipa stanovanja.

I Taxi Zrenjanin

– Neophodno je pozvati broj telefona 023/31-50-092 i dežurna patrola Komunalne policije će doći na lice mesta. Upozorenje kao jedan od preventivnih vidova reagovanja u 99 odsto slučajeva da rezultate. Ako se ogluše o upozorenje, pokreće se prekršajni postupak pred Prekršajnim sudom u Zrenjaninu – rekao je Virijević.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prema članu 7. Zakona o javnom redu i miru, ko svađom ili vikom narušava javni red i mir ili stvara uznemirenje građana – kazniće se novčanom kaznom od 5.000 do 20.000 dinara. Onaj ko narušava javni red i mir ili stvara uznemirenje građana, izvođenjem muzičkih i drugih sadržaja, korišćenjem muzičkih instrumenata, radio i televizijskih prijemnika i drugih zvučnih uređaja, kao i mehaničkih izvora buke i zvučnih signala (motora, sirena i sl.) – kazniće se novčanom kaznom od 5.000 do 30.000 dinara.

U Odlukci o kućnom redu u stambenim zgradama stoji da je pri korišćenju stana, zajedničkih prostorija, zajednički ograđenog prostora koji pripada zgradi, zabranjeno je vikom, bukom, trčanjem, skakanjem, igranjem loptom i sličnim postupcima ometati stanare u mirnom korišćenju stana.

U vreme odmora, radnim danima u vremenu od 16,00 do 18,00 časova i od 22,00 do 5,00 časova narednog dana, a u danima vikenda u vremenu od 16,00 do 18,00 časova i od 22,00 do 7,00 časova narednog dana, dozvoljeno je korišćenje raznih mašina i uređaja, muzičkih aparata i uređaja, kao i sviranje i pevanje u stanu i poslovnim prostorijama, odnosno zgradi do sobne jačine zvuka.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh