I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Za jačanje kulturnog i društvenog života dva Mihajlova

Naseljeno mesto Mihajlovo kod Zrenjanina i Mihajlovo, koji se nalazi nadomak grada Segedina u Mađarskoj su pre trinaest godina potpisali Sporazum o bratimljenju sa ciljem, da se članovi društvenog života aktivno uključe u uzajamno negovanje jezika, kulture i tradicije, kao i razvijanje prijateljskih odnosa između civilnih organizacija.

Da bi se odnosi između ova dva mesta oživeli i učvrstili, predstavnici Doma kulture „Moric Žigmond“ iz mađarskog Mihajlova su nedavno posetili ovdašnje istoimeno naselje i upoznali se sa mogućnostima i načinom dalje saradnje sa članovima Saveta Mesne zajednice, Kulturno-umetničkog društva „Jožef Atila“, predstavnicima ostalih udruženja i Rimokatoličke crkve.

Predsednica KUD „Jožef Atila“ Monika Lingli je za naš portal izjavila, da u okviru obe kulturno-umetničke ustanove aktivno deluje više sekcija, koje za cilj imaju očuvanje i negovanje mađarskog jezika, folklornih igara i pesama.

PerSu marketi

– Nastupom naših mladih i talentovanih pesnika i folkloraša, uzajamnim posetama i učešćem u raznovrsnim prazničnim radionicama za najmlađe želimo da gradimo jaku vezu između našeg svakodnevnog kulturnog života, ali i da pružimo priliku mladima i malo starijim meštanima da u okviru višednevnih ekskurzija, posete naše bratsko naseljeno mesto – istakla je predsednica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Gosti iz Mađarske su se tokom posete Mihajlovu upoznali sa istorijom sela i bogatim kulturno-umetničkim životom ovdašnjeg naroda.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh