I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Za decu korisnika programa „Narodna kuhinja“ prikupljeno preko 700 knjiga

Sa željom da svako dete ima svoju knjigu, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ i Crveni krst Zrenjanin početkom februara pokrenuli su humanitarnu akciju u vidu darivanja knjige deci korisnika programa „Narodna kuhinja“.

Zahvaljujući humanim ljudima, institucijama i kompanijama, za dve nedelje prikupljeno je preko 700 knjiga, slikovnica i školskih lektira, koje su povodom Međunarodnog dana darivanja knjige, podeljene najmlađim Zrenjanincima.

PerSu marketi

Prema rečima sekretarke Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandre Tanasijević, zajedničkom akcijom Gradske narodne biblioteke i Crvenog krsta, deci je poručeno da njihova budućnost nije u Narodnim kuhinjama, niti u redovima za humanitarnu pomoć.

-Ovim i sličnim humanim delima želimo da ih podstaknemo da čitaju, da se školuju i obrazuju, jer je svaka pročitana stranica ovih knjiga jedan mali, ali siguran korak ka svetlijoj budućnosti – rekla je Tanasijević.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Bibliotekarka Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, Jelena Đorđević Perc je na kraju dodala, da mališani nisu samo dobili knjigu na dar, nego su ovim delom dobili i njihov mali, početni knjižni fond, koji će se uvećavati i predstavljati simboličan „ulaz“ ka njihovom boljem životu.

Piše: Tivadar Borbelj

 

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh