I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Najnovije vesti

XIII Međunarodni festival folklora „LALA“

Sastavni deo „Dana piva“ već punih trinaest godina je i Međunarodni festival folklora „Lala“, koji je ove godine okupio učesnike iz pet država – Rusije, Rumunije, Bugarske, Mađarske i Slovenije.

Prijem_Lala_2015_5

Predsednik Organizacionog odbora festivala „Lala“ Radovan Rača Moldovan kaže da i ove godine festival organizuje KUD „Pionir“, u saradnji sa Savezom amaterskih kulturno-umetničkih društava Zrenjanina SAKUD i Turističkim centrom grada Zrenjanina.

– Cilj nam je da međusobno zbližimo decu, učesnike, kao i da generacije koje dolaze upoznaju običaje i kulturu drugih naroda. U Zrenjaninu su se sada, na primer, slučajno sreli Rumuni i Bugari, koji su se već sretali na nekim drugim festivalima i upravo to prezentovanje svoje kulture drugima je ono što je primarno na festivalu. Ansambl iz Bugarske dolazi nam po drugi put, dok smo sa ansamblom iz Deve u Rumuniji uspostavili već bratsku saradnju i oni su naši redovni, dugogodišnji gosti – ističe Moldovan.
 
Festival „Lala“ prvi put je održan 2003. godine, kao prateća manifestacija „Dana piva“ i od tada se u kontinuitetu održava svake godine, na bini na Trgu dr Zorana Đinđića. Za ansamble se organizuju i nastupi u okolnim mestima na teritoriji srednjeg Banata.

Fordomanija

Festival je osnovan s idejom za značajnijim prodorom naše nacionalne kulturne baštine u sve evropske regije i integrisanje grada Zrenjanina u širu mapu kulturnih – folklornih događaja, pre svega sa zemljama iz bližeg okruženja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prijem_Lala_2015_7

Festival će trajati do 30. avgusta od 20 do 22 sata na platou Trga dr Zorana Đinđića
 
Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh