I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Vrtići na Bagljašu ispisani grafitima – vandali uzurpiraju dečiji prostor

Pored omladine koja se noću, naročito tokom leta, okuplja u dvorištima vrtića „Crvenkapa“, „Bambi“ i „Bajka“ na Bagljašu, svoje mesto ovde su našli i vandali. Fasade vrtića ispisane su grafitima, a oko objekata se može naći svašta – od opušaka do praznih limenki i flaša. Građani Bagljaša koji žive u okolnom stambenom naselju kažu da su ranije nailazili i na upotrebljene brizgalice sa iglama.

Ovu situaciju godinama prati i Mesna zajednica „Veljko Vlahović“ i ukazuje Predškolskoj ustanovi na sve što se dešava.

– Mi imamo svakodnene pritužbe roditelja koji decu dovode u vrtić, i to traje poslednjih godina. Vrtići „Bambi“ i „Bajka“ imaju zajedničko dvorište, a jedan od glavnih problema jeste nedostatak kapije na kolskom ulazu, sa strane vrtića „Crvenkapa“. Kroz taj ulaz svi prolaze – građani, oni koji šetaju pse, omladina. Maloletnici se noću ovde okupljaju, piju, ostavljaju smeće za sobom, pojedini roditelji ulaze kolima unutra skoro do vrata objekata, kako bi ostavili decu u vrtiću, i sve to stvara nebezbednu zonu za mališane, kažu u MZ „Veljko Vlahović“.

PerSu marketi

Sporni ulaz bez kapije

Ukoliko bi se napravila kapija na tom ulazu, otvarala bi se samo u situacijama kada dolazi dostavno vozilo.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Onda bismo imali pravo da stavimo tablu sa natpisom „zabranjen ulaz nezaposlenima“ i tada bi i policija mogla da postupa po prijavi. Ovako kada je sve otvoreno, niko nema nikakve ingerencije. Obraćali smo se i Predškolskoj ustanovi, policiji i Komunalnoj policiji. Policija ne može da deluje jer to nije javna površina, to je unutar vrtića i nema nikakvog natpisa da je ulaz zabranjen. U Predškolskoj nam kažu da nema sredstava za nabavku kapije, priča sekretarka Saveta MZ „Veljko Vlahović“, Marija Janković.

Na pitanje šta bi moglo biti rešenje za ovu situaciju, s obzirom da se ograda oko vrtića lako može preskočiti i da činjenica da je neki prostor ograđen ne odbija one koji smatraju da im je tu mesto, Marija Janković kaže da bi se, pored postavljanja kapije na glavnom ulazu, efekat mogao postići postavljanjem video nadzora. U toj situaciji policija bi mogla da prati ko pravi nerede, pa bi takvi postpuci delovali preventivno i na sve one koji tek imaju nameru da uzurpiraju prostor namenjen deci.

Nadležni u Predškolskoj ustanovi nisu želeli da razgovaraju na ovu temu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh