I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Vršnjačko nasilje eskaliralo – potrebno formirati radnu grupu za prevenciju?

Na sastanku Radne grupe za prevenciju i sprečavanje nasilja Grada Zrenjanina jedna od tema bila je i vršnjačko nasilje u školama. Direktori aktiva srednjih i osnovnih škola podneli su izveštaj o prvom kvartalu tekuće školske godine koji sadrži poražavajuće podatke.

Ovo je samo jedan od razloga zbog kojih je predloženo da se na nivou grada oformi radna grupa za prevenciju vršnjačkog nasilja.

– S obzirom na to da postoji Radna grupa za prevenciju i sprečavanje nasilja i multisetorsku saradnju Grada Zrenjanina, predlažem ili da se prošire aktivnosti te radne grupe, ili da se formira nova radna grupa koja će se baviti prevencijom vršnjačkog nasillja. Praćenjem situacije u našim osnovnim školama, dolazimo do zaključka da se dešava ekspanzija vršnjačkog nasilja. Od škola smo tražili izveštaje za prvi kvartal, javilo se njih 12, i podaci su poražavajući. Kada je reč o nasilju prvog nivoa, takvi slučajevi desili su se 117 putaa, drugog nivoa 59 i trećeg nivoa 8 puta. Fizičko nasilje prvog nivoa dešavalo se 61 put, psihičko 43, socijalno 6, seksualno 3 puta, zloupotreba informacionih tehnologija 4 puta, istakao je Miroslav Brnjoš ispred Aktiva osnovnih škola Zrenjanina.

I Taxi Zrenjanin

Pitanje osnivanja posebne grupe koja bi se bavila prevencijom vršnjačkog nasilja biće razmatrano, a uz predlog je dato i objašnjenje da bi grupu osim predstavnika škola, činili i predstavnik saveta roditelja formiranog na nivou gada, Policijske uprave, Centra za socijalni rad, suda i drugih institucija čiji rad može da pomogne suzbijanju te vrste nasilja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh