I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Vredne ruke najmlađih Mužljanaca ofarbala preko 50 uskršnjih jaja (FOTO)

Na veliku radost najmlađih meštana, članovi Kluba slikara amatera su i ove godine u punoj sali Kluba Mužljanaca organizovali 16. po redu takmičenje u farbanju uskršnjih jaja. Ovogodišnje takmičenje je okupilo pedesetoro dece uzrasta od 1 do 17 godina.

Takmičari, učenici tamošnje osnovne škole i mališani iz vrtića, bojicama, temperama, flomasterima i raznim ukrasima, uz pomoć svojih roditelja, baka i deka pokazali su svoj umetnički talenat, a članovi žirija su još jednom imali težak zadatak – od blizu 60 priloženih radova trebali su da izaberu one najlepše, najbolje i najkreativnije.

PerSu marketi

Tako su u kategoriji uzrasta od jedan do pet godina nagrade osvojili Mark Bakoš, Ema Barna i Viktor Varga, od šest do deset godina Magdalena Maria Kun, Zita Šiveg i Melisa Zombori, a od jedanaest do petnaest godina Žuža Mezei, Ingrid Stojko i Anastazia Amedov.

Posebne nagrade su dobili Alisa Liptai, Nora Kovač, Irina Sarvak, Leona Kerčov, Ema Rapoš, Viktor Kovač, Kornel Kiš, Kornel Kovač, Viktor Bačo, Luka Krišan i Evdard Kočiš.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Za pruženu pomoć pri farbanju, posebne nagrade su dobile i majke Leontina Pocik, Timea Varga i Natalia Kiš.

250 KROFNI OBRADOVALO SVE UČESNIKE

Kao neizbežan i najomiljeniji deo takmičenja već šesnaest godina čine i ukusne krofne sa pekmezom i eurokremom.

Za pripremu ovog slatkog specijaliteta zadužene su članice tamošnjeg Kluba Žena. One su za naš portal izjavile, da je njihova organizacija, koja aktivno deluje blizu pet decenija, prepoznatljiva po negovanju i izradi ručnih radova i raznih rukotvorina, međutim rado učestvuju i u kuvanju ili pečenju slanih i slatkih đakonija, jer dečiji osmesi ne poznaju granice.

KOMPANIJA „GOMEX“ I OVE GODINE JE PODRŽALA MANIFESTACIJU

Četvrtu godinu zaredom, društveno-odgovorna kompanija „Gomex“ podržala je tradicionalno takmičenje za decu u farbanju uskršnjih jaja.

-Naša kompanija ima veoma uspešnu i dugogodišnju saradnju sa udruženjima i organizacijama, koje aktivno deluju na teritoriji grada Zrenjanina i u naseljenim mestima. Među njima je i Klub slikara amatera iz Mužlje i uvek se rado odazovemo da budemo deo ove prelepe manifestacije, koja obeležava početak proslave najradosnijeg hrišćanskog praznika, Uskrsa. Posebno smo ponosni na činjenicu, što ovim gestom dokazujemo da smi svi mi u Zrenjaninu, u Mužlji, u Vojvodini i u Srbiji jednaki, bez obzira da li obeležavamo praznike po gregorijanskom ili julijanskom kalendaru – rekao je ispred kompanije „Gomex“, Nedeljko Golušin.

Pored njih, podršku su pružili i predstavnici Saveta Mesne zajednice, Kluba Mužljanaca, H&B Suvenira, Kluba Žena, Udruženja negovatelja starih običaja – RÉMUSZ i Kluba slikara amatera.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh