I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Vraćanje starog sjaja – počela obnova hrama svetog arhangela Mihaila (VIDEO)

Hram Svetog Arhangela Mihaila decenijama se suočava sa problemom vlage u zidovima. Procena pokazuje da je oštećeno skoro 95 odsto zidova u crkvi.

Iz tih razloga su će početi radovi na izvlačenju vlage, a krajnji cilj je vraćanje nekadašnjeg sjaja ovom hramu.

– Hram je veoma specifičnog izgleda. Veći deo  se  ispod nivoa zemlje. Najdublji deo crkve je oltarski deo, koji se nalazi metar i osamdeset centimetara ispod nivoa zemlje. Iz tog razloga imamo problem, koji traje više decenija, a to je prisustvo vlage u našem hramu. Ugroženo je skoro 95 procenata hrama. Od ulaza u crkvu se kreće na dole, a već na samom ulazu je metar i četrdeset centimetara ispod nivoa. Cilj akcije je otkopavanje zemlje oko hrama, „presecanje“ vlage i njegovo vraćanje u prvobitno stanje. Sami radovi ‘sečenja’ bi trebalo da traju nekih mesec dana, a iskopavanje dva do tri dana. Za otprilike dva meseca bi radovi mogli biti gotovi –  istakao je jerej Veselin Vlaški u izjavi za portal I love Zrenjanin.

PerSu marketi

Ovim putem upućen je i  poziv svim  parohijanima kao i ljudima dobre volje, da pomognu i uključe se u akciju. –  Neka svako kako može ugradi sebe u obnovu i renoviranje hrama. Svi oni koji žele novčano da pomognu, mogu to da učine lično u našem hramu ili uplatom na žiro račun“, naglasio je starešina hrama jerej Veselin Vlaški.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Svrha uplate: Donacija za obnovu Hrama svetog Arhangela Mihaila Zrenjanina

Primalac: Crkvena opština Zrenjanin

Račun primaoca: 325-9500600029001-56

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh