I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin uzor zajednici – 33.000 sati volonterskog rada u prošloj godini

Pred mnogobrojnim mladim volonterima i gostima iz 16 gradova i opština širom naše zemlje, u velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanin održana je godišnja Skupština Omladinske terenske jedinice ove humanitarne organizacije. Sednici su prisustvovali i volonteri Crvenog krsta Arad i Banja Luke.

Prisutne su u ime domaćina prvo pozdravile sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević i predsednica Omladinske terenske jedinice, Isidora Arvai, koja je tom prilikom istakla, da su promocije humanih vrednosti, dobrovoljna davanja krvi, predavanja i edukacija najmlađih i mladih, kao i učešće u humanitarnim akcijama samo deo onih aktivnosti, u kojima volonteri zrenjaninskog Crvenog krsta nesebično učestvuju.

I Taxi Zrenjanin

-Uloga i značaj mladih u današnjem društvu je veoma bitan. Naši volonteri su u prethodnoj godini ostvarili preko 33.000 sati dobrovoljnog rada i činićemo to i dalje, jer su osnovni principi Crvenog krsta – humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost, nama veoma bliski – rekla je Arvai.

Sednici je prisustvovala i Biljana Cvetković, stručni saradnik za podmladak i omladinu Crvenog krsta Srbije, koja je u svom obraćanju naglasila, da je Crveni krst Zrenjanina jedna od najaktivnijih organizacija u našoj zemlji i veoma su posvećeni radu sa mladima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tokom trodnevnog boravka u Zrenjaninu, volonteri su se zahvaljujući vodičima Turističke organizacije, upoznali sa istorijom i znamenitim zgradama, ličnostima našeg grada i učestvovali su na radnim temama povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh