I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin uručili pakete korisnicima Gerontološkog centra

Obeležavajući oktobar kao mesec solidarnosti, kroz partnersku saradnju sa Gerontološkim centrom Zrenjanin, volonteri Crvenog krsta Zrenjanin pokazali su brigu prema starijim licima, uručivši korisnicima tog centra pakete sa sredstvima za higijenu i odećom.

Ispred Gerontološkog centra na pomoći se zahvalila direktorka Tatjana Živanov, koja je tom prilikom istakla značaj dobre saradnje sa organizacijom Crvenog krsta u Zrenjaninu, koja će se u narednom periodu ogledati i u posetama volontera ove humanitarne organizacije korisnicima centra.

– Korisnici našeg smeštaja su socijalno marginalizovane osobe koje je neophodno uključiti u sve delatnosti društvenog života. Dogovorili smo se da naša buduća saradnja sa Crvenim krstom bude osnov za trajnu saradnju, koja podrazumeva inkluziju osoba treće dobi u svakodnevne aktivnosti i uključivanje u sve segmente stvaranja uslova za kvalitetniji, kreativniji i duhom bogatiji život – rekla je Živanov.

Fordomanija

Oktobar se u celom svetu obeležava kao mesec posvećen starijim osobama. Crveni krst Zrenjanin tim povodom tradicionalno organizuje akciju „Za sunčanu jesen života”, posvećenu našim najstarijim sugrađanima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Ova manifestacija svake godine biva obeležena brojnim aktivnostima čiji je osnovni cilj pružanje podrške osobama treće dobi, kao i usmeravanje pažnje šire javnosti na probleme i potrebe starih lica. Crveni krst Zrenjanin se kroz „Program brige o starijima“ i omogućavanjem starijim sugrađanima da kao volonteri aktivno učestvuju u našim aktivnostima, svakodnevno trudi da promoviše veću uključenost starijih u pitanja koja se tiču samih njih. Želimo da i ove godine budemo sa njima i darujemo njihovoj jeseni života toplinu Sunca i prijateljsku ruku, da ukažemo na doprinos starijih osoba u porodici, lokalnoj zajednici i društvu – istakla je sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh