I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin imaju veliko srce i reči utehe za sve nas

Volonterstvo je neplaćena aktivnost kojom pojedinci samostalno ili u okviru neke organizacije, doprinose dobrobiti svoje zajednice i celog društva, a u pomaganju drugima pre svega nalaze zadovoljstvo, osećaj ostvarenosti i ispunjenosti. Volontiranje se javlja u nekoliko oblika – od tradicionalnih običaja uzajamne pomoći, do organizovanog delovanja zajednice u kriznim periodima.

Crveni krst Zrenjanina je jedna od najvećih i najstarijih organizacija, koja negujući principe dobrovoljnosti, humanosti, nezavisnosti, nepristrasnosti, neutralnosti, jedinstva i univerzalnosti, privlači lep broj volontera različitih generacija.

Pod sloganom „Volonteri grade otporne zajednice”, članovi i volonteri ove organizacije su raznim edukativnim aktivnostima obeležili 5. decembar, Međunarodni dan volontera.

I Taxi Zrenjanin

Prema rečima sekretarke Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandre Tanasijević, volonteri su nezamenljiv deo svakog društva, koji teži ka razvoju i zbog toga je njihov učinak višestruk.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Naša organizacija trenutno broji blizu 150 aktivnih volontera, od čega više od polovinu čine mladi. Oni svakodnevno rade na unapređenju svoje zajednice i istovremeno kroz rad, brigu i učenje unapređuju kako svoje, tako i živote naših sugrađana. Volonterski rad u okviru Crvenog krsta predstavlja svesno poklanjanje vremena, veština, znanja i energije za dobrobit drugih ljudi i zajednice bez materijalne nadoknade.– istakla je Tanasijević.

Mladim volonterima Crvenog krsta Zrenjanin upriličen je i prijem u Gradskoj kući.

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
Na vrh