I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Dis
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin imaju veliko srce i reči utehe za sve nas

Volonterstvo je neplaćena aktivnost kojom pojedinci samostalno ili u okviru neke organizacije, doprinose dobrobiti svoje zajednice i celog društva, a u pomaganju drugima pre svega nalaze zadovoljstvo, osećaj ostvarenosti i ispunjenosti. Volontiranje se javlja u nekoliko oblika – od tradicionalnih običaja uzajamne pomoći, do organizovanog delovanja zajednice u kriznim periodima.

Crveni krst Zrenjanina je jedna od najvećih i najstarijih organizacija, koja negujući principe dobrovoljnosti, humanosti, nezavisnosti, nepristrasnosti, neutralnosti, jedinstva i univerzalnosti, privlači lep broj volontera različitih generacija.

Pod sloganom „Volonteri grade otporne zajednice”, članovi i volonteri ove organizacije su raznim edukativnim aktivnostima obeležili 5. decembar, Međunarodni dan volontera.

PerSu marketi

Prema rečima sekretarke Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandre Tanasijević, volonteri su nezamenljiv deo svakog društva, koji teži ka razvoju i zbog toga je njihov učinak višestruk.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Naša organizacija trenutno broji blizu 150 aktivnih volontera, od čega više od polovinu čine mladi. Oni svakodnevno rade na unapređenju svoje zajednice i istovremeno kroz rad, brigu i učenje unapređuju kako svoje, tako i živote naših sugrađana. Volonterski rad u okviru Crvenog krsta predstavlja svesno poklanjanje vremena, veština, znanja i energije za dobrobit drugih ljudi i zajednice bez materijalne nadoknade.– istakla je Tanasijević.

Mladim volonterima Crvenog krsta Zrenjanin upriličen je i prijem u Gradskoj kući.

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh