I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Volonteri Crvenog krsta ukazali na važnost borbe protiv trgovine ljudima

Održavanjem edukativne tribine, podelom promotivnog materijala u centru grada i posetom zrenjaninskom kupalištu Peskara, volonteri Crvenog krsta Zrenjanin i ove godine su obeležili Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Trener Crvenog krsta Srbije u programu borbe protiv trgovine ljudima, Jelena Lugonja je zajedno sa mladim i edukovanim volonterima, a kroz razgovor sa sugrađanima i korisnicima Narodne kuhinje, ukazala na rizične oblike ponašanja koje mogu dovesti do ulaska u lanac trgovine ljudima i predočila mere opreza koje mogu sprečiti ulazak u taj lanac.

PerSu marketi

Pozdravljajući prisutne, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević istakla je dugogodišnju dobru saradnju sa Policijskom upravom Zrenjanin – do nedavno Odeljenje pogranične policije za strance, suzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima, a sada Odeljenje kriminalističke policije, Sigurnom kućom i organizacijom “Astra”.

-U Crvenom krstu nam je veoma važno da što veći broj naših građana, a posebno mladih, upoznamo sa osnovnim pojmovima ovog društvenog problema i merama opreza. Uz dobru saradnju i koordinaciju sa osnovnim i srednjim školama u gradu Zrenjaninu, volonteri Crvenog krsta realizuju radionice i predavanja počev od oktobra meseca svake godine. Takođe je značajno da dopremo do takozvanih marginalizovanih grupa čiji pripadnici lako mogu da postanu žrtve trgovine ljudima – izjavila je Tanasijević.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležava se 30. jula, nakon što je ustanovljen novembra 2013 godine u okviru rezolucije pod nazivom „Poboljšanje koordinacije napora protiv trgovine ljudima“, usvojene na 68. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a u kontekstu podizanja svesti o situaciji u kojoj se nalaze žrtve trgovine ljudima i u cilju promocije njihovih prava.

Razmere problema trgovine ljudima i njegov uticaj na život i zdravlje ljudi dovele su do aktivnog uključivanja Crvenog krsta Srbije u nastojanje da se spreči i olakša ljudska patnja, a samo zajedničkom i sveobuhvatnom aktivnošću svih institucija i društveno-odgovornih organizacija može se stati na put ovom ozbiljnom problemu.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh