I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Volonteri Crvenog Krsta montirali šator – čekaonicu ispred odeljenja infektologije

Na molbu gradonačelnika – komandanta Štaba za vanredne situacije grada Zrenjanina, a obzirom da je poslednjih dana značajno povećan broj građana koji se javljaju na pregled zbog sumnje na kovid infekciju Crveni krst Zrenjanin je postavio šator ispred Odeljenja infektologije zrenjaninske Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

– Kako sledi period sve hladnijeg vremena sa padavinama, postavljen je šator – montažna čekaonica, kao zaštita od vremenskih neprilika lica koja čekaju na pregled i testiranje.

Zrenjanin je danas među 11 lokalnih samouprava u Vojvodini u kojima Institut za javno zdravlje Vojvodine procenjuje da je situacija sa korona virusom vanredna. Za samo jedan dan beležimo broj novozaraženih koji u početku ove epidemije nije beležen ni za mesec dana. Više niko nije zaštićen i još jednom apelujem da se svi pridržavamo propisanih mera koji se prvenstveno odnose na nošenje zaštitne maske i izbegavanje nepotrebnih kontakata – izjavio je Simo Salapura gradonačelnik Zrenjanina.

Štab za vanredne situacije Grada Zrenjanina je naložio nadležnim organima pojačano sporovođenje kontrole poštovanja mera zaštite.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

U slučaju otvaranja još jedne ambulante u okviru Odeljenja infektologije, kako je planirano u toku narednih dana, dogovorena je postavka i drugog šatora – čekaonice Crvenog krsta – saopšteno je iz ove organizacije.

Dr Igor Kitaresku, v.d. direktora zrenjaninske Opšte bolnice izrazio je  zahvalnost Crvenom krstu Zrenjanin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh