I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Drugi pišu

„Vojvodinaput“ – nije usvojen plan reorganizacije

Plan reorganizacije putarskog preduzeća „Vojvodinaput“ na današnjem ročištu u Privrednom sudu u Zrenjaninu nije usvojen, jer nije bilo dovoljno glasova poverilaca. Taj plan reorganizacije, koji je ranije usvojila Skupština akcionara, pored plana i predloga mera za finansijsku konsolidaciju za namirenje potraživanja, kao i za otpust duga poverilaca, podrazumevao je i otpuštanje 87 radnika.

Vršilac dužnosti predsednika sindikata Ninoslav Kovačev, potvrdio je da radnici tim planom nisu bili zadovoljni.

On je rekao da to preduzeće od 2012. godine ima velikih problema sa nabavkom repromaterijala i goriva, da se ne ispunjavaju obaveze iz ugovora i kvote za održavanje a da su osnovna sredstva za rad – kamioni i radne mašine i dalje neregistrovani.

vojvodinaput

PerSu marketi

„Sve se to dešava zbog nemarnosti vlasnika, lošeg rukovodstva i menadžmenta. Što se otpuštanja tiče, mi se oštro protivimo toj meri. Ako će ljudi, njih 87, dobiti otkaz, a imaju višak radnih 300 do 500 radnih sati, o kakvom to višku radnika pričamo„, rekao je novinarima Kovačev, koji je sa ostalim radnicima prisustvovao ročištu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Preduzeće „Vojvodinaput“ je u sastavu kompanije „Dunav grupa putevi“, Dušana Borovice, koji se, zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela, nalazi u pritvoru i pod istragom je u Višem sudu u Zrenjaninu.

Preduzeće je duže vremena u poteškoćama, radnici su u nekoliko navrata organizovali štrajkove zahtevajući isplatu zaostalih zarada.

Firma je početkom godine izbegla stečaj jer je jedan od poverilaca, koji je i podneo zahtev za pokretanje stečaja, dan pre ročišta izvestio Privredni sud o izmirenju obaveza Vojvodinaputa i odustajanju od tog zahteva.

„Vojvodinaput“ zapošljava oko 280 radnika, dugovanja iznose oko 2,2 milijardi dinara, a računi su u blokadi od avgusta prošle godine.

Izvor : Beta, RTV

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh