I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Vojska se vraća u Zrenjanin

Pripadnici Vojske Srbije vratiće se u zrenjaninsku kasarnu „Svetozar Marković Toza”, napuštenu pre osam godina, što je potkraj prošle godine najavio i bivši ministar odbrane Nebojša Rodić, rekavši da je takva odluka doneta jer je sve više vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

kasarna-zr
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potvrdio je juče za „Dnevnik” da će više od 200 vojnika ubuduće biti stacionirano u kasarni, u ovdašnjem naselju Mala Amerika.

– Očekujemo da se komanda doseli u naš grad već ovog meseca. To je, svakako, dobra vest za našu sredinu. Koliko je vojska potrebna najbolje smo mogli videti za vreme poslednjih prirodnih katastrofa kada su upravo njene jedinice pomagale narodu – rekao je Janjić za naš list.

Zrenjaninska kasarna ugašena je 2006. posle reorganizacije Vojske Srbije. Komanda Garnizona Zrenjanin izmeštena je, delom u Pančevo, delom u Novi Sad. U kasarni je ostalo svega nekoliko vojnika i njihov jedini zadatak bio je da čuvaju imovinu. Već naredne godine našla se u takozvanom master planu, kojim je Vlada Srbije utvrdila višak vojnih objekata. Na osnovu tog plana, Direkcija za imovinu je početkom 2010. raspisala oglas za prodaju kasarne u naselju Mala Amerika, koja se nalazi na odličnoj lokaciji, u neposrednoj blizini najužeg centra grada.

Smeštena je na zemljištu površine 3,2 hektara, sa 23 objekta visokogradnje, ukupne površine 11.760 kvadratnih metara, a po ranijoj proceni Poreske uprave Ministarstva finansija, tržišna vrednost ove vojne imovine iznosila je blizu deset miliona evra. Ministarstvo odbrane saglasilo se sa ovom procenom, pa je Direkcija za imovinu dostavila ponudu gradu Zrenjaninu, kao prioritetnom kupcu. Načelna zainteresovanost grada za dostavljenu ponudu je postojala, ali konkretnog odgovora o preuzimanju nije bilo.

Izvor: Dnevnik.rs/Ž. Balaban   Foto: skyscrapercity.com

PerSu marketi

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh