I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Vojnim obveznicima dodeljene značke i zahvalnice otadžbine

Vojnim obveznicima koji su dobrovoljno odslužili vojni rok ili kurs rezervnih oficira u Vojsci Srbije – u nadležnosti Regionalnog Centra ministarstva odbrane Novi Sad – u Baroknoj sali Gradske kuće dodeljenje su zaslužene značke i zahvalnice otadžbine. 

Značka i zahvalnica otadžbine su vojna priznanja koja se dodeljuju vojnicima nakon odsluženja vojnog roka za doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane Republike Srbije. Ova priznanja danas je dobilo oko 140 vojnih obveznika.

Fordomanija

Ta priznanja se dodeljuju svim vojnicima, koji su dobrovoljno služili vojni rok, nakon obustavljenja obaveze služenja vojnog roka 2011. godine.

Prema rečima načelnika Centra ministarstva odbrane Zrenjanin, majora Vlastimira Radivojevića, uspešnim završetkom obuke vojnici imaju mogućnost da konkurišu za prijem u profesionalnu vojnu službu. Mnogi od njih su danas profesionalni vojnici, podoficiri, oficiri i vojni službenici.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Iako je dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem jedan uslov za prijem u profesionalnu vojnu službu, ove devojke i mladići koji su se opredelili da savladaju mnogobrojne izazove, teškoće i vojnički život, pokazali su da je odbrana otadžbine na ovim prostorima uvek predstavljala svetu dužnost, pravo i čast. Služenje vojnog roka je čin koji služi na ponos vojnika, njihovih porodica, najbližih, naše vojske, naroda i države – rekao je major Radivojević prilikom pozdravnog govora.

Svečanosti su prisustvovali načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga, Snežana Vučurević, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, predstavnik Komande za razvoj Banatske brigade, major Rade Daljević i načelnik Regionalnog Centra ministarstva odbrane Novi Sad, potpukovnik Goran Raičević.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh