I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Vodovod isključuje dužnike sa mreže, ponovno uključenje 40.000 dinara

Radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ počeli su 18. novembra da obilaze one korisnike kojiimaju dug za vodu i kanalizaciju i uručuju im poslednje opomene da u roku od osam dana izmire svoja dugovanja.

Kako kažu u ovom preduzeću, u protivnom, korisnici će biti isključeni s vodovodne mreže.

vodovod

– Od momenta osnivanja SON-a do danas dug građana za usluge koje pruža naše preduzeće iznosi 268 miliona, a od tog iznosa, dug za ovu godinu je oko 22 miliona dinara. Pošto SON, koji je ovlašćen za naplatu naših usluga, nije tehnički u mogućnosti da obezbedi obilazak dužnika, naše preduzeće je preuzelo tu obavezu na sebe i u narednom periodu obići ćemo 9000 korisnika koji imaju dugovanja u ovoj godini. Za one korisnike koji nisu u mogućnosti da u celosti izvrše uplatu duga, predviđena je mogućnost da uplatom određenog dela duga i priloženom priznanicom o uplati, potpišu reprogram za ostatak duga, saopštilo je preduzeće „Vodovod i kanalizacija“.

PerSu marketi

Sve informacije u vezi potpisivanja reprograma mogu dobiti na šalterima Službe naplate JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Gimnazijskoj 16. Ovom akcijom nisu obuhvaćeni oni korisnici koji su već potpisali reprogram sa SON-om, koji su u sudskom postupku u vezi duga ili u postupku prinudnog izvršenja. Svi potpisani reprogrami biće prosleđeni SON-u i korisnici će ubuduće dobijati račune u skladu sa reprogramom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
vodovod1

Naplatno mesto u Gimnazijskoj

Svi oni korisnici koji ne izmire svoje obaveze u predviđenom roku ili ne potpišu reprogram biće stavljeni na listu za isključenja sa mreže, koja će otpočeti čim isteknu prvi rokovi.

– Odlukom o snabdevanju vodom za piće, prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda omogućeno je da JKP „Vodovod i kanalizacija“ isključi sa mreže sve korisnike koji ne plate poslednja dva računa, a na ovu nepopularnu meru smo se odlučili jer je preostala kao jedino sredstvo da omogućimo normalno funkcionisanje našeg preduzeća i zaštitimo one korisnike koji redovno izmiruju svoje obaveze. Kao što i u slučaju plaćanja usluge ne sme da bude privilegovanih, onih koji plaćaju i onih koji to ne čine, tako ni prilikom isključenja neće biti selekcije i privilegovanih, istakao je direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“, Goran Tajdić.

Svi oni korisnici koji budu isključeni sa mreže moraće u celosti da isplate dug i tek tada podnesu zahtev za priključenje na mrežu. Tada će biti tretirani kao novi korisnici, što znači da će morati da plate pune troškove priključenja koji iznose oko 40 hiljada dinara.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh