I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Vodosnabdevanje grada zasad uredno, apel građanima da racionalno troše vodu

Nakon što je 3. jula JKP „Vodovod i kanalizacija“ preuzelo vodosnabdevanje grada preko bunara, manji je broj pritužbi koje se odnose na slab pritisak. U prethodnih par meseci kada je vodosnabdevanje vršeno preko fabrike vode, zbog slabog pritiska vode pa i potpune nestašice, žalili su se mnogi građani, naročito oni koji žive u višespratnicama. Kapaciteti fabrike nisu mogli da zadovolje potrošnju koja je, navodno, povećana.

Dok se ovaj problem ne reši, „Vodovod i kanalizacija“ će snabdevati grad po starom sistemu, kao u periodu pre izgradnje fabrike vode – putem bunara.

U tom preduzeću navode da je u ovom momentu pritisak vode u mreži u potpunosti stabilizovan, da vode na izvorištu ima dovoljno i da je vodosnabdevanje grada uredno.

I Taxi Zrenjanin

-Do kraćih prekida vodosnabdevanja dolazi samo u slučajevima kada je to neophodno zbog izvođenja radova na sanaciji kvarova na vodovodnoj mreži. Pad pritiska vode u mreži u špicevima, a zbog neracionalne potrošnje iste, prisutan je i dalje ali u mnogo manjoj meri. Ovaj problem, koji imaju i drugi veći gradovi, se može rešiti samo racionalnom potrošnjom vode i iz tog razloga ponavljamo apel da se ne zalivaju travnjaci, bašte i trotoari i da na taj način omogućimo svim građanima konstantno stabilan pritisak vode tokom celog dana, navode u ovom preduzeću.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

ISTEKAO ROK FABRICI VODE ZA ISPUNJAVANJE UGOVORNE OBAVEZE

Kada će se vodosnabdevanje ponovo vršiti putem fabrike vode, još nije poznato. Činjenica je da je juče (21. jul) istekao rok do kog je fabrika vode trebalo da ispuni sve obaveze definisane Ugovorom.

– Vršilac dužnosti direktora Predrag Bodiroga naložio je stručnim službama preduzeća da do kraja nedelje dostave detaljnu analizu rada postrojenja za period kada je vodosnabdevanje grada vršeno preko istog, kao i procene vezane za vodosnabdevanje u narednom periodu, nakon čega će preduzeće zauzeti stav po svim pitanjima vezanim za „fabriku vode“ i aktuelni Ugovor, i o tome obavestiti osnivača, odnosno Skupštinu grada Zrenjanina, rekli su nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh